On the Road: Mazda CX-60 vas vozi na neočekivana mesta

mazda

On the Road: Mazda CX-60 vas vozi na neočekivana mesta

On the Road: Mazda CX-60 vas vozi na neočekivana mesta

Ako na život gledate očima avanturiste, kao glumačko-bračni par Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, onda je svako putovanje nesvakidašnje, a put ispunjen uzbuđenjima.

mazda

Ovo je najveći, najsnažniji i najluksuzniji SUV model. Nova arhitektura dolazi sa pogonom na sva četiri točka, uz celi niz novih tehnologija.

 

Auto je opremljen svim mogućim bezbednosnim sistemima, tu su i Bose sound sistem, napredna navigacija, projekcioni Head-up displej, adaptivni tempomat, pametni ključ, sistem personalizacije vozača koji automatski podešava upravljač, retrovizori i klima prema vašim preferencijama, električno otvaranje prtljažnika... Elegantan dizajn unutrašnjosti mešavina je različitih materijala i tekstura kao što su javorovo drvo, Nappa koža, hromirani detalji….

Nije svako putovanje avantura, posebno ako idete negde sa jasnim ciljem, ali ponekad, zbog uzbuđenja koje može doneti samo nepoznato, nije loše skrenuti sa uobičajene rute i uživati u drugačijem pogledu. Kada putuju Mazdom CX-60, Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković ne razmišljaju mnogo o krajnjem odredištu, koliko uživaju u samoj vožnji.

 

"Mazda nam je prvi izbor već godinama. Kada smo videli da stiže Mazda CX-60, jedva smo čekali da je vidimo uživo. Od početka smo ciljali na snažniji motor. Kada se vozimo, osećamo se moćno i sigurno, a i veličinom nam savršeno odgovara jer ima mesta za celu porodicu, čak i na dužim putovanjima."

mazda

Boje

 

Sa ekskluzivnim pristupom bojenju automobila, Mazda koristi naprednu tehnologiju farbanja, naglašavajući svaku senzualnu oblinu i liniju. Cilj je obogatiti dubinu boje i njeno zasićenje i postići međusobnu interkaciju svetla i senke. Zbog toga površina auta deluje kao da je on u pokretu, čak i kad stoji.

mazda mazda mazda mazda mazda mazda mazda

Jet
crna

mazda

Deep Crystal
plava

mazda

Machine
siva

mazda

Arctic
bela

mazda

Sonic
srebrna

mazda

Rhodium
bela

mazda

Soul crvena
Crystal

mazda
mazda
mazda
mazda
mazda
mazda
mazda
mazda

Mazda, koja oduvek prkosi konvencionalnom u automobilskom svetu, rado se služi japanskim složenicama, među kojima su najvažnije Kodo i Jinba Ittai.

 

Jinba Ittai predstavlja jedinstvo između vozača i automobila i podseća na vezu koju jahač ima sa svojim konjem. Čim sednete u auto, odmah osetite udobnost, kao da vozilo postaje deo vas. To je jedinstven doživljaj vožnje, intuitivan i izbudljiv, koji je u Mazdi CX-60 takav, da ćete poželeti da je vozite zauvek.

 

Dizajn Kodo ili Duša pokreta, Mazdina je filozofija udahnjivanja života i karaktera u automobil. Uz pomoć tehnologije Takumi, zanatlije obrađuju metal sve do debljine jedne dvadesetine ljudske vlasi, a ta veština i preciznost su ključni za oživljavanje Kodo vizije dizajna. Od predivnih glinenih modela do proizvodne trake, Mazda prednjači u umetnosti proizvodnje .

mazda mazda

Sa Mazdom CX-60 Mazda predstavlja prvu potpuno hibridnu plug-in tehnologiju na evropskom tržištu SUV vozila kao i najsnažniji 3.3 litarski dizel motor u Mazdinoj istoriji. Mazda CX-60 PHEV nudi ukupnu snagu od 327 KS i velik okretni moment od 500 Nm, što ovo vozilo čini najsnažnijim putnim vozilom koje je Mazda ikad proizvela. Uz to dolaze i izvanredne ekološke karakteristike: WLTP potrošnja goriva iznosi samo 1,5 l/100 km, a WLTP kombinirane emisije CO2 samo 33 g/km. Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV omogućava 60 km vožnje isključivo na električni pogon uz brzinu vozila do 100 km/h što je idealno za nedeljne gradske potrebe.

 

Potpuno novi dizelski pogonski sklop nudi se s izborom dve izlazne snage - 200 KS s pogonom na zadnjim točkovima pruža prosečnu WLTP potrošnju goriva od samo 4,9 l/100 km i emisiju CO2 od samo 127 g/km i 254 KS s Mazdinim i-Activ AWD (pogon na sva četiri točka) uz WLTP prosečnu potrošnju goriva od samo 5,3 l/100 km i emisiju CO2 od samo 137 g/km..

 

Zahvaljujući inovativnom paketu sigurnosnih funkcija, i-ACTIVSENSE, Mazda CX-60 istovremeno pruža moćan osećaj kontrole i sigurnosti, u svim vremenskim prilikama. Pogon na sva četiri točka koristi 27 senzora za proveru svih uslova, 200 puta u sekundi, za sigurno držanje na svim površinama - bilo da se vozite saobraćajnim ulicama, dugim autoputem ili noću, sistemi kamera i senzora besprekorno sarađuju.

mazda

Normal, Sport, Off-road, Vuča i Električni pogon - odaberite jednu od pet opcija načina rada i podignite iskustvo vožnje na jedan potpuno novi nivo jer - Mazda CX-60 je automobil koji ćete poželeti da vozite zauvek.

 

Zakažite probnu vožnju, na najbližem prodajnom mestu, a za više informacija posetite sajt.