Harper's Bazaar Srbija

Najlepše ostrvo Italije, Sicilija će vam platiti da ga posetite

Plaćeni da odmarate? Da!

Nema ničeg boljeg od besplatnog odmora. Zapravo, nema ništa bolje od ideje o odmoru trenutno, bez obzira na cenu. Ali za one koji ne mogu prestati razmišljati o sledećem putovanju na horizontu su dobre vesti.

Mnogima omiljeno italijansko ostrvo, Sicilija, otkriva da će platiti turistima da dođu u posetu nakon ukidanja ograničenja putovanja. Da, slikovito italijansko ostrvo će vam platiti ukoliko želite da ga posetite. Lokalne vlasti najavile su da će platiti posetu turistima jer imaju za cilj da turizam vrate u region. Začkoljica? Ne čini se da postoji, mada vesti dobijaju veliku popularnost. Vaučeri će biti objavljeni na veb lokaciji Visit Sicily nakon ukidanja vanrednog stanja, zato redovno proveravajte ukoliko želite besplatan odmor.

Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja covidom-19, zabeleživši preko 200.000 slučajeva i 27.000 smrtnih slučajeva. Zemlja je u karantinu od početka marta, i dok se ograničenja polako ukidaju od naredne nedelje, još uvek nije dozvoljeno putovanje među regionima.

Sigurno je reći da se ovo potencijalno putovanje na Siciliju neće odvijati prerano. Prema izveštajima, Sicilija je od marta izgubila preko milijardu evra prihoda od turizma, što je značajan iznos za ostrvo koje se u velikoj meri oslanja na posetioce.

Iako ovo međunarodno putovanje još uvek nije dostupno, mi sigurno odbrojavamo dane dok ne budemo plutali u toj kristalno čistoj vodi – sa pizzom u ruci, naravno. Za sada, nahranite svoje želje za putovanjima ovim popisom naših omiljenih destinacija koje možete posetiti nakon karantina.

Najnovije