Harper's Bazaar Srbija

Kako H&M pomaže u suzbijanju korona virusa

Masovni broj modnih kuća, dizajnera, poznatih ličnosti i influensera svakodnevno obezbeđuju pomoć radi suzbijanja korona virusa.

Donatella Versace i Giorgio Armani donirali su veliku sumu novca italijanskim bolnicama, dok je Christiano Ronaldo lanac svojih hotela konvertovao u bolnice, te se sada u hotelima od četiri zvezdice leče zaraženi COVID-19 virusom.

Ovoga puta i švedska fondacija H&M odlučila je da iskaže pomoć. Naime, H&M je poslao 500.000 dolara Coronavirus fondaciji – ovaj fond osnovan je sa ciljem otkrivanja, suzbijanja i sprečavanja korona virusa, a već je uveliko dobio finansijsku podršku i IT velikana, kao što su Facebook i Google.

Menadžment H&M je odlučio da doprinese ovim istraživanjima pandemije i pomogne svima koji su zaraženi. Izvršni direktor i predsednik Karl-Johan Persson oglasio se u ime kompanije, rekavši sledeće:

„Rastuća pandemija COVID-19 utiče na svakog od nas, a Svetska zdravstvena organizacija sprovodi neverovatno značajan posao, time što vodi i upravlja ovim globalnim problemom“.

Da biste i vi doprineli sprečavanju širenja korona virusa, ostanite kod kuće!

Najnovije