Harper's Bazaar Srbija

Zašto ne biste… nosili venčanicu ukrašenu slušalicama?

„Nevesta sa slušalicama“

Conner Ives, Ready to Wear Fall Winter 2024

Zahvaljujući novoj hit seriji Feud: Capote vs. the Swans, u poslednje vreme puno se govori o damskom stilu. Ali današnji labudovi se ne oblače nužno kao nekada – bitan im je faktor iznenađenja, kojim će pomalo šokirati javnost. Možda dame iz 60-ih godina prošlog veka ne bi nosile venčanicu prekirvenu Apple slušalicama za uši, ali njihov ekvivalent iz 21.veka verovatno bi. Barem tako misli dizajner Conner Ives.

Dizajner, koji je rođen i odrastao u Njujorku, ali sada živi u Londonu, posvetio je svoju kolekciju za jesen 2024, ranije ove nedelje, svojim labudicama. Ove sezone, Ives je želeo da se odmakne od arhetipova i umesto toga predstavi žene koje ga inspirišu. Njegov poslednji bridal look, pod nazivom „Nevesta sa slušalicama“, bio je onaj koji je izazvao pometnju. Manekenka — Tish Weinstock — nosila je haljinu od organze ukrašenu ostacima žičanih slušalica od proizvođača slušalica u Kalkuti.

Na prvi pogled, ne biste rekli da je haljina prekrivena slušalicama, već velikim belim ukrasima. Međutim, kada vidite iPod u manekenkinoj ruci, sa prikačenim slušalicama na aparatu, postaje vam jasnije od čega su satkani ti ukrasi.

Ivesova nevesta sa slušalicama, podsetila je na nedavni trend generacije Z, koja ponovo otkriva stare iPod žičane slušalice, koristeći ih kao modne dodatke. Ova nevesta upravo je ta vrsta maštovitog, ćudljivog labuda njihovih godina.

Foto: Profimedia

Najnovije