Arina Gordiy – Zvezda u usponu sa samo 12 godina

Belo perje Atelier Biser @atelierbiser Minđuše Yana Markova @yanamarkovaofficial

Arina Gordiy, zvezda u usponu, ima samo 12 godina. Da, dobro ste čuli! Modelingom je počela da se bavi sa 10 godina i vrlo brzo je obogatila svoj portfolio.

Tokom protekle dve godine, potpisala je dva agencijska ugovora, postala ambasadorka nekoliko ruskih i stranih brendova i prošetala na gotovo svim Nedeljama mode koje se održavaju u Rusiji. Krasila je naslovnice magazina Harper’s BAZAAR Vietnam, Harper’s BAZAAR Rusia, Marie Claire Ukraine, L’Officiel India. Trenutno radi kao voditeljka na FashionMiProfession, kao i reporter na Hello TV za omladinski program.

U intervjuu za Harper’s BAZAAR Kids Serbia, mlada Arina govori o svojim uspesima, porodici i načinu na koji postiže da uskladi posao i školske obaveze.

Jakna od perja Atelier Biser @atelierbiser Maska Yana Markova @yanamarkovaofficial

1. Reci nam nešto o sebi?

Moje ime je Arina Gordiy, imam 12 godina. Modelingom se bavim od svoje 10. godine. Pre toga sam imala mnogo različitih hobija: balet, karate, jahanje itd. Sada se, osim modom, bavim i muzikom, radim kao voditelj na radiju, sa televizije radim kao izveštač na raznim događaja.

2. Šta za tebe predstavlja modeling?

Pre svega, to je samoizražavanje i prilika da upoznate sebe: da biste bolje razumeli svoje emocije, upoznali svoje telo. I, naravno, ovo je širok krug komunikacije sa mladim modelima, kao i sa fotografima, stilistima, za koje mogu da kažem da su mi prijatelji.

Crna haljina Yana Markova @yanamarkovaofficial

3. Šta je bio tvoj vrhunac i najveće dostignuće kao model?

To su moje publikacije u vrhunskim časopisima u različitim zemljama, i to ne samo u dečijim izdanjima, već i onim za odrasle. Pored toga, slali su mi pozive za kampanje nekoliko svetskih brendova, ali zbog pandemije nismo uspeli da ostvarimo saradnju.

4. Kako postići svoje ciljeve?

Mislim da ovde nema tajni, samo se potrudite, potražite različite načine da postignete svoj cilj.

Belo perje Atelier Biser @atelierbiser Minđuše Yana Markova @yanamarkovaofficial

5. Najspektakularniji look koji si ikada nosila?

Teško pitanje, više volim da snimam u nesvakidašnjoj odeći, apstraktnoj, kada na fotografiji uopšte nije jasno šta nosite, a izgledate impresivno.

6. Radeći u ovom uzrastu kao model, da li to utiče na tvoju školu i učenje?

Volim modeling jer uvek možete da kontrolišete koliko često učestvujete u snimanjima. Ali što ste popularniji, imate manje vremena. Od maja se u potpunosti prebacujem na online obuku u britanskoj školi, tako da je lakše kombinovati studije sa modelingom i radom na TV-u i radiju.

Jakna od perja Atelier Biser @atelierbiser Maska Yana Markova @yanamarkovaofficial

7. Da li tvoja porodica podržava ono što radiš?

Da, naravno, posebno moja majka, koja je u stvari moj producent i radi 24 sata, 7 dana u nedelji, učestvujući u snimanjima, pregovorima i ponekad u organizaciji snimanja. Ona takođe ima određeni ukus, pomaže mi da savladam glumačke veštine, govori mi šta i kako da naučim. Veoma sam joj zahvalna na tome.

Crna haljina Yana Markova @yanamarkovaofficial

~~~~ENGLISH HERE~~~~

Jakna od perja Atelier Biser @atelierbiser Maska Yana Markova @yanamarkovaofficial

1. Tell us a little about yourself?

I am glad to meet you and your readers!

My name is Arina Gordiy, I am 12 years old. I’ve been in modeling since I was 10 years old. Before that, I had many different hobbies: ballet, karate, equestrian sports, etc. Now, in addition to fashion, I am engaged in vocals, I work as a presenter on the radio, from television I work as a secular reporter at various events.

2. What is modeling for you?

First of all, it is self-expression and the opportunity to get to know yourself: to understand your emotions, try on different images, get to know your body. And, of course, this is a wide circle of communication with young models, as well as with photographers, stylists, with whom I can already say I am friends.

3. What was your high point or achievement for you as a model?

These are my publications in top magazines in different countries, and not only in Kids versions, but also in adult versions. In addition, I was sent invitations to the casting of several world brands, but because of the pandemic, we could not leave.

4. How to achieve your goals?

I think there are no secrets here, just work hard, look for different ways to achieve your goal.

5. The most spectacular look you’ve ever worn?

A difficult question, I prefer to shoot not in ordinary clothes, but in abstract ones, when in the photo it is not clear at all what you are wearing, but it looks very impressive.

6. Acting at this age as a model, does it affect your school and studies?

I like modeling because you can control how often you take part in the shooting and where. But the more popular you are, the less time you have. Since May, I have been switching entirely to online training at a British school, so that it is easier to combine my studies with modeling and work on TV and radio.

7. Does your family support what you do?

Yes, of course, especially my mother, who is in fact my producer and works 24 hours 7 days a week, participating in filming, negotiations, correspondence, in screenings, sometimes in the organization of filming. She also has a certain taste helps me with photocopying, with acting skills, tells me what and how to learn. I am very grateful to her for this.

Team credits:

Photographer: Amer Mohamad @shootmeamer   www.amermohamad.com

Model: Arina Gordiy @arina_gordiy

Style: Sophie Suru @sophie_suru

Hair: Max Rokitskiy @max_rokitskiy_stylist

Make up: Zimin Anton @zimin_anton

Najnovije