Brend koji će Brigitte Macron nositi narednih pet godina

Prva dama Francuske, Brigitte Macron, nastavlja da promoviše domaće brendove.

Iako je trka bila neizvesna, Emmanuel Macron pobedio je na predsedničkim izborima u Francuskoj. Ako ispuni predizborna obećanja, Macron će aktivno raditi na rešavanju socijalnih problema i onih koji se tiču nejednakosti u zemlji.

Možda su to novi počeci za Francusku, ali je definitivno još pet godina besprekornog modnog stila koji neguje prva dama, Brigitte Macron. 

Još u noći izbora Brigitte je pokazala da neće menjati brend koji dobija, a za nju je to francuska luksuzna kuća Louis Vuitton. Na sebi je imala po meri pravljenu LV kropovanu mornarsku jaknu sa srebrnim detaljima, perfektno se stapajući sa odećom koju je nosio njen muž.

Od kada je 2017. postala prva dama, ona je samo nekoliko puta nosila komade kuća koje nisu Louis Vuitton: nekoliko puta, takođe francuski, brend Balmain, kaput Karla Lagerfelda i kreaciju koju potpisuje kuća Alexandre Vauthier

I druge prve dame nosile su francuske brendova tokom predsednikovanja svojih muževa – Carla Bruni-Sarkozy Dior i Hermès, a Bernadette Chirac, Chanel, ali kao da postoji neka posebna veza porodice Macron sa Louis Vuittonom

Vlasnik LVMH grupe, Bernard Arnault, otvoreno podržava Macrona, a modna industrija u Fransuckoj zapošljava veliki broj ljudi i donosi zemlji na milijarde eura zarade. Brend Louis Vuitton napravio je novi  muzej u zemlji, a Fondacija Louis Vuitton, koja je otvorena 2014, data je gradu Parizu kao dar i postaće javno dobro 2070. 

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram (@thebrigittestyle)

 

Najnovije