Daniel Craig od britanske krune primio isti viteški i vojni čin kao njegov lik Bond u kultnom filmu

Sa filmskog platna u realnom životu, scena je ponovljena.

Glumac Daniel Craig doživeo je istu vitešku čast koja je svojevremeno ukazana Jamesu Bondu, liku koga je igrao čitavih petnaest godina.

Pošto je odigrao najslavnijeg tajnog agenta na svetu peti i poslednji put u filmu Nema vremena za umiranje, postao je nosilac Ordena Svetog Mihaila i Svetog Đorđa, što je retka čast koju je Bondov autor Ijan Fleming dodelio svom slavnom, izmišljenom liku.

Craig je pognuo glavu i nasmejao se dok je princeza Anne, u pomorskoj uniformi, stavljala traku sa ordenom oko njegovog vrata tokom ceremonije u zamku Vindzor. Glumac je dobio nagradu za izuzetan doprinos filmu i pozorištu. Na Tviter nalogu britanske kraljevske porodice je povodom tog svečanog trenutka osvanula fotografija sa potpisom “Očekivali smo vas“, što je slavna replika  koju je koristio jedan od negativaca u serijalu o agentu 007.

Veze između kraljevske porodice i Craiga u ulozi Bonda traju godinama.

Tako je 2012, kada je London bio domaćin Olimpijskih igara, kraljica Elizabetha II snimila komičan video s Bondom. Za tu priliku, Craig je obukao smoking i došao po nju u Bakingemsku palatu. Ovaj kratki film je prikazivao (u montaži, naravno) kako se tada 86-godišnja kraljica ukrcava u helikopter i zatim iz njega iskače padobranom, zajedno s agentom 007 ravno iznad olimpijskog stadiona.

Film “Nema vremena za umiranj” izašao je sa zakašnjenjem zbog pandemije, ali je bio uspešan u bioskopskim dvoranama. Bio je to 25. deo u legendarnoj sagi o britanskom špijunu, ujedno poslednji u kojem agenta Bonda glumi Daniel. Prilikom premijere, britanska kraljevska mornarica unapredila je glumca u počasnog zapovednika, onim istim činom kojom se u serijalu okitio i njegov lik Bond.

Daniel više neće igrati Bonda i fanovi sada nestrpljivo čekaju ko će ga naslediti. Nagađa se da bi novi glumac prvi put mogao biti crnac, a možda i žena.

 

Foto: Profimedia

Tekst: M.Đ.

 

Najnovije