Florence Pugh otkrila kako joj se Christopher Nolan izvinjavao za malu ulogu u Oppenheimer-u

Koliko je uloga prave ljubavi J. Roberta Oppenheimera bila bitna?

Tokom tročasovnog prikazivanaj briljantnog Oppenheimer-a, nekoliko zvezda se pojavljivalo u kadru, uključujući i Florence Pugh kao Jean Tatlock, pravu ljubav J. Roberta Oppenheimera (kog igra Cillian Murphy). Uprkos tome što se samo nakratko pojavljuje u filmu, Florence ostavlja upečatljivu impresiju u trenucima koji uključuju i kontroverznu – prvu Nolanovu – scenu seksa. Ali veličina uloge nije smetala glumici, dok je filmskog stvaraoca naterala da joj se izvini.

„Nisam baš znala šta se dešava ili šta se pravi“, rekla je Florence u jednom od intervjua. “Osim što je Nolan zaista želeo da znam da to nije velika uloga i da razume ako želim da je odbijem. Ja sam mu rekla: ‘Nije važno. Čak i ako sam aparat za kafu u ostavi kafića, hajde to da uradimo’.”

Glumica je zatim upoznala Nolana u Njujorku dok je snimala film Zacha ​​Braffa A good person. „Sećam se da se izvinio zbog veličine uloge. Na šta sam odgovorila: ‘Molim te, ne izvinjavaj se’, a onda je rekao: ‘Poslaćemo ti scenario, i iskreno, samo ga pročitaj I odluči… Potpuno razumem stvar o veličini’.” I sećam se te večeri kada sam dobila scenario da sam odreagovala, “Ne moram… znam da ću to uraditi.’”

Opisana kao Oppenheimerova „najistinska ljubav“ od strane njegovog bliskog prijatelja Roberta Serbera u biografiji “Američki Prometej: Trijumf i tragedija J. Roberta Openhajmera” , Tatlock je bila studentkinja medicine i na kraju psihijatrica koja je imala dugogodišnju romantičnu vezu sa fizičarem. Uprkos svom braku sa Kitty, (koju je u filmu glumila Emily Blunt), Oppenheimer će provoditi vreme sa Tatlock do njene iznenadne smrti 4. januara 1944.

Kako je prikazano u filmu, Tatlock je pronađena kako leži na gomili jastuka sa glavom potopljenom u kadi. Njena smrt je proglašena „samoubistvom, nepoznat motiv“ nakon otkrića droge u njenom telu i oproštajnog pisma. Kada je obavešten o njenoj smrti, kao što je prikazano u filmu, Oppenheimer je napravio „jednu od svojih dugih, usamljenih šetnji visoko u borovima koji okružuju Los Alamos“, piše u njegovoj biografiji.

Foto: Profimedia

PRiredila: T.M.

Najnovije