Harper's Bazaar Srbija

Joan Collins: Život bez izvinjenja

Tajne iz sveta Holivuda iz perspektive jedne od najslavnijih glumica – surovo iskrena i bez kompromisa spomenula je mnoge, ali – bez izgovora

Piše: Bratislav Mihailović

Kada imate strast za životom, onda možete da prkosite svemu, pa i biologiji. Takav slučaj je sa legendarnom glumicom Joan Collins, koja ni u svojoj 88 godini, nema nameru da prihvati ulogu “klecave starice”. I dalje vitalna i beskrajno glamurozna, ona snima, putuje, provodi se, a i izgleda, kao da je “žurka tek počela”. Za nju su godine samo broj, a životni kredo od koga ne odstupa, glasi – “Jedi život ili će život pojesti tebe”.

Joan Collins je karijeru započela ranih ’50-ih godina prošlog veka i sa pravom nosi epitet jedne od poslednjih zvezda zlatnog Holivuda. U svojoj 70 godina dugoj karijeri, ostvarila je brojne uloge na filmu i televiziji, iako će publici zauvek ostati prepoznatljiva po ulozi Aleksis iz čuvene TV serije Dinastija. Zahvaljujući tumačenju njenog lika kao “najveće kučke u istoriji televezije”, kako su je apostrofirali ondašnji mediji, Collinsova je doživela svetsku slavu, koja i dalje traje.

Pandan holivudskoj karijeri, bio je njen izuzetno zanimljiv i buran privatni život. Joan Collins se udavala pet puta. Svoje prvo “da” je izgovorila već sa 18 godina, glumcu Maxwellu Reedu. Ubrzo se i razvela, nakon njegovog bizarnog pokušaja da je proda arapskom šeiku za 10.000 funti. Sledeći pokušaj sa glumcem Anthony Newley je daleko više obećavao, jer je tada rodila ćerku Taru i sina Sašu. Ipak, njegove promene raspoloženja, kao i hronična neverstva, stavili su tačku i na ovaj brak.

Ceo tekst pročitajte u aktuelnom januarskom izdanju Harper’s BAZAAR magazina!

Foto: Profimedia

Najnovije