Harper's Bazaar Srbija

John Travolta otkrio pravu priču koja se krije iza njegovog plesa sa princezom Dianom

Osoba koja je zaslužna za ovaj ples je Nancy Reagan, a na insistiranje…

John Travolta se nedavno prisetio svoje posete Beloj kući  1985. godine, gde je pozvan u čast princeze Diane. Naglasio je kako je pristupio događaju sa “veoma poniznim stavom”, jer se osećao “kao višak u prostoriji punoj veoma važnih ljudi”.

Ipak, kako je vreme odmicalo, tadašnja prva dama prišla je zvezdi filma “Grease” sa specijalnim zahtevom. “Negde oko 22 časa, Nancy Reagan me je potapšala po ramenu i rekla: Princezina fantazija je da igra sa tobom. Da li bi želeo da plešeš sa njom večeras?”, na šta je odgovorio potvrdno.

Potom je usledilo uputstvo: Nancy će mu prići u ponoći i otpratiti ga do Lady Di, kada će je on zamoliti za ples.

Travolta se i danas dobro seća tog osećaja koji je u njemu izazivala Diana: “Moje srce je počelo sve jače da lupa, dok sam joj se približavao a onda i potapšao po ramenu jer mi je bila okrenuta leđima. Tada se okrenula ka meni i blago klimnula glavom. Upitao sam je da li bi plesala sa mnom, na šta je odgovorila sa kratkim ,Da’.”

Par je pristupio plesnom podijumu Cross Hall-a u Beloj kući. “Uzeo sam je za ruke i više ništa nije postojalo oko mene”, otkrio je, “Imam osećaj da smo plesali 15 minuta”.

Tvrdi da je za njega to bilo jedno magično iskustvo. “To je bio momenat iz bajke. Na kraju smo se poklonili jedno drugom i svako je otišao na svoju stranu. Moja kočija se ponovo pretvorila u bundevu”, završio je priču osmehom.

Foto: Profimedia

Pripremila: T. Mišović

Najnovije