Harper's Bazaar Srbija

Kako se menjao izgled Jane Birkin od 60-ih do danas

Sa 20 godina postala je devojka koja postavlja trendove, a danas sa 73 godine i dalje je vrhunska ikona lepote.

Njen lični stil i danas se smatra relevantnim, jer se boemske reference često nalaze u kolekcijama savremenih poznatih dizajnera. Njeno ime je takođe povezano sa legendarnom torbom čuvene luksuzne francuske kuće Hermes. Njene jake trepavice i karakteristična nevinost brzo su postali njen zaštitni znak.

Jane Birkin je žena koja se od šezdesetih do danas u svojoj 73. godini, smatra samim oličenjem lepote.

„Volela bih da mi je neko ranije rekao da se otarasim šminke za oči!“, rekla je Jane Birkin u prošlosti, misleći na šezdesete, kada su trendovi zahtevali “snažne” oči sa naglašenim trepavicama. Premotavajući unapred do sledeće decenije, Jane se razišla sa svojim ikoničnim izgledom očiju i pokazala svoju sklonost prirodnijem pristupu šminkanju.

Pevačica i model oduvek je predstavljala krajnje opušteni, ali senzualni stil. Bilo da nosi farmerke i majicu ili satensku haljinu, Jane Birkin je uvek pokazivala nepretencioznu estetiku. Ova nepretenciozna lepota, koja se sada „veliča“ na bezbroj Instagram naloga, pretvorila je Birkin u vrhunsku ikonu lepote 70-ih. Duga kovrdžava kosa postala je njen zaštitni znak. Bilo da je uhvaćena u konjski rep ili ostala slobodna na sceni, pevačica i glumica uspela je da održi status svežeg lica koje je nedostajalo šou-biznisu, ono koje se postiže ne zahvaljujući nekom invazivnom tretmanu ili kozmetici, već zahvaljujući originalnom osmehu.

Evo kako se izgled Jane Birkin menjao tokom godina

Najnovije