Kanye West je najbogatiji crnac u istoriji SAD

Kanye West je zvanično priznat kao najbogatiji crnac u istoriji Sjedinjenih Država.

Prema Bloombergu, bogatsvo 43-godišnjeg repera, čiji hit singlovi uključuju “Stronger,” “Heartless” i “Gold Digger,” “težak” je približno 6,6 milijardi dolara.

Pre godinu dana, West je zvanično prepoznat kao milijarder zahvaljujući svom uspešnom modnom brendu Yeezy i svom višegodišnjem ugovoru sa brendom odeće Gap.

Slavni reper je možda najpoznatiji po svojim kultnim Yeezy patikama, pri čemu se procenjuje da je brend vredan između 3,2 i 4,7 milijardi dolara, navodi Business of Fashion.

Nova zajednička saradnja sa brendom GAP, koja će biti predstavljena na leto, mogla bi dostići vrednost od 970 miliona, prema predviđanjima analitičara.

Brend Yeezy primetno je porastao tokom protekle godine uprkos ukupnom tržištu pogođenom pandemijskom krizom. U poređenju sa prošlom godinom, prodaja već uspešnog brenda porasla je za dodatnih 31%, što je kompaniji donelo dodatnih 1,7 milijardi dolara prihoda.

Takođe do kraja godine, Kanye West će verovatno postati bogatiji za 150 miliona dolara zahvaljujući svom partnerstvu sa Gapom.

Pored svog brenda Yeezy, West navodno ima i 122 miliona dolara u gotovini i zalihama. Takođe je zaradio 110 miliona dolara zahvaljujući muzici (reper je do danas objavio devet studijskih albuma i tri zajednička albuma) i 1,7 milijardi dolara ostale imovine – uključujući udeo u liniji SKIMS njegove bivše supruge Kim Kardashian.

West se pridružio investitoru Robertu F. Smithu kao jedinom crnom biznismenu čije je bogatstvo procenjeno na 6 milijardi dolara.

foto:harpersbazaar.ru

Najnovije