Ko je Jonah Hauer-King aka princ Eric u “The Little Mermaid”

Izvini Sebastijane, ali i mi preferiramo ono što život 'iznad mora' nudi.

Ladies and gentlemen, predstavljamo vam mladog Jonaha Hauera-Kinga, novu celebrity opsesiju.

Kada je objavljena vest da će crtani film “The Little Mermaid” dobiti ekranizaciju, spekulacije o tome ko će igrati šarmantnog princa bile su u vazduhu. Mnogi su verovali da će ta uloga pripasti pevaču Harryju Stylesu, ali na kraju Jonah je bio taj koji je obezbedio svoje mesto u Disney porodici.

Otvoreno je govorio o saradnji sa rediteljem Robom Marshallom kako bi ovu verziju Erica učinio svojom, dajući princu bolje razvijenu priču i nijansiraniju perspektivu u vezi sa njegovim odnosom sa Ariel.

„Ono što sam zavoleo kod princa Erika ovog puta, bilo je to što sam ga zaista razumeo kao osobu, na ljudskom nivou“, rekao je tokom intervjua za Screen Rant. „Mislim da je arhetip princa zabavan i da ga svi volimo; svi volimo lik u crtanom filmu, ali u verziji sa živom radnjom morali smo da znamo više. Želeli smo da imamo složeniji karakter, da razumemo ko je on i šta želi. Princ se osećao prilično izgubljeno na početku priče, žudeo je za nečim drugim, za nečim većim. I to je ono što je na kraju povezalo Erica i Ariel.“

Bračno stanje glumca?

Ne, nema izveštaja da je Hauer-King trenutno u vezi. Ipak, glumac je bio veoma jasan I glasan o svom prijateljstvu sa Halle Bailey (princeza Ariel). Na pitanje kakav je bio njegov odnos sa Halle tokom snimanja, on ga je opisao kao “veoma, veoma lak”.

„Od kada sam je prvi put sreo, postala mi je tako dobar prijatelj“, rekao je on. “Ona je tako elegantna I ljubazna osoba. I bez obzira što je njihova veza u filmu romantična, potekla je iz prijateljstva. I mislim da smo Halle i ja to imali odmah, tako da je bilo lako pokazati njihovu bliskost.”

Detaljnije o karijeri Jonaha

Mladi Britanac ima dosta glumačkih poduhvata na ekranu, uključujući pojavljivanja u filmovima Little Women, World on Fire i A Dog Way’s Home. Njegova prva glavna uloga bila je Luke Hammond u britanskoj drami The Last Photograph iz 2017. Ipak, njegova uloga princa Erica ga je katapultirala do dalje slave, posebno igrajući zajedno sa glumačkom A-list postavom uključujući Bailey, Melissu McCarthy, Awkwafinu, Simone Ashley, Daveeda Diggsa, i Javiera Bardema.

Pošto je izabran za glavnog junaka u predstojećem filmu The Tattooist of Auschwitz, znamo da ćemo ga viđati češće. S obzirom na to da je Mala sirena jedan od retkih filmova o Diznijevim princezama koji takođe ima nastavak (i jedini u kojem kraljevski članovi imaju dete), postoji i šansa da vidimo kako Hauer-King ponovo igra svoju ulogu u budućnosti.

“Bio bih spreman da uradim nastavak”, rekao je glumac u intervjuu za Narcity. „Voleo bih i ja da budem sirena-čovek.”

 

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije