Kylie Jenner optužena da je lažirala svoju kolekciju Birkin tašni – i da je replike prodavala fanovima

Nekadašnja najmlađe milijarderka Forbesa navodno je posedovala lažne Hermes Birkin torbe.

Rijaliti princeza sa jednom od svojih birkinki kada je imala 17 godina

Poznato je da je rijaliti klan Kardashian – Jenner stekao ogromno bogatstvo prodajući svoj luksuzni način života, a sad izgleda da je jedna članica napravila korak dalje, ali u pogrešnom pravcu. Iako stvar još nije stigla do suda, izgleda da će se Kylie Jenner teško izvući  od najnovije optužbe, ne samo da je lagala da poseduje original jednog luksuznog brenda, nego i da je falsifikate prodavala fanovima.

Nekadašnja najmlađe milijarderka Forbesa (koji joj je kasnije tu titulu oduzeo) navodno je posedovala lažne Hermes Birkin torbe.

U TikTok snimku, jedan korisnik, pod imenom Drew, objavio je fotografije mlade Jenner u javnosti dok je nosila Birkin torbu i ukazao na glavni dokaz da bi taj komad mogao biti lažan.

– Da li je moguće da nedostaju noge na dnu torbe, pita se on. Odgovor je ne, ne bi trebalo da ih nema. Osim ako torba nije lažna ili je vrhunska kopija Hermesove torbe.

Na fotografijama prikazanim na Jenner u javnosti, zaista nedostaju mesingane “nogice”, što je navelo mnoge ljude da veruju da mlada preduzetnica ili ne poseduje prave Birkin torbe ili da bi većina njih mogle biti replike.

Charles Gross, još jedan kreator sadržaja koji rutinski objavljuje video snimke na TikTok-u o modi i modnoj industriji, takođe je istakao da se “noge” pravih Hermes torbi ne mogu ukloniti jer se zabijaju u torbu još tokom proizvodnje. “Da li se noge torbe mogu odvrnuti?”, Gross je pitao gledaoce, pre nego što je primetio da “ne bi trebalo”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hermès (@hermes)

Birkin torbe su postale slavne najviše po tome što ih je teško nabaviti – nijedan model nije moguće naručiti niti ući u prodavnicu i izabrati, ma koliko novca posedovali. Kupci moraju da razviju odnos sa određenim Hermesovim prodajnim saradnikom, a čak i to obično zahteva poznavanje nekoga ko može da vam omogući kontakt.

Pitanje je, međutim, da li je moguće da Jenner nije uvek imala neophodnu moć da nabavi ekskluzivnu torbu? Ona je, naime, već bila optužena da je prodala svoje Birkin torbe fanovima po previsokoj ceni. U januaru 2022. fanovi su rijaliti princezu optužili da je precenila svoje “birkinke”. Prema magazinu Sun, Jenner je navodno prodavala ove ultimativne znake luksuza na veb-lokaciji Kardashian Closet, koja je “zvanična stranica za trgovinu porodice Kardashian-Jenner”. Nakon što je Jenner u svojoj Instagram priči objavila “Dodala sam nove stvari iz mog ormana”, ponudila je tri svoje korišćene Hermes torbe, sa cenama od 17.500 dolara do najvišeg iznosa, od 65.000 dolara. U opisu najskuplje torbe, ona je ukazala na delove torbe koji su bili oštećeni od habanja, napisavši: “Nedostaju brava i ključ, manje habanje na bočnim šavovima i na vrhu ručki, sa vrlo malim ogrebotinama na glavnom delu.”

Iako je nejasno da li su luksuzne torbe koje je Jenner prodala bile prave Hermesove ili samo replike, jedan od saveta za potvrdu autentičnosti Hermes Birkin su brava i ključ na torbi, koji će imati odgovarajući broj. Pošto je ova tema stigla i na Reddit, fanovi su pohrlili na komentare, optužujući Jenner da je nerazumna sa cenom, čak i ako su torbe prave, ali ipak polovne i oštećene. Jedan korisnik je primetio da, iako vrednost Hermes torbi ide u nebo, mnogi obožavaoci Kylie Jenner verovatno nisu u mogućnosti da priušte ni maloprodajnu cenu ni polovni primerak, dok je drugi primertio da  65.000 dolara predstavlja “nečiju godišnju platu”.  

Tekst: M. Đ. 

Fotografije: Instagram 

 

 

 

Najnovije