Lady Gaga poslala ubojitu poruku predsedniku Donaldu Trampu

Od poćetka krize kroz koju poslednjih nedelja prolaze Sjedinjene Američke države, Lady Gaga se vrlo aktivno putem svojih veoma praćenih društvenih mreža uključila u podršku crnom stanovništvu koje dane provodi protestujući na ulicama. Poznata kao zaštitnica manjina, u prvom redu LGBT populacije, zbog čega je i osnovala Born This Way fondaciju, Gaga nije štedela reči niti se izjašnjavala u rukavicama.

– Ponovo smo svedoci neverovatne policijske brutalnosti i predrasuda. Od tužilaca do lokalnih zvaničnika. Nadam se da če porodice preminulih pronaći način da žive sa svojim bolom. – napisala je pop zvezda.

U nastavku svog posta na Instagramu, Lady Gaga je dodala da pozdravlja porodice ugroženih kao i sve hrabre građane.

– Verujem da se glasovi crne zajednice čuju dovoljno jasno i glasno. Verujem da im znači podrška koju dobijaju od nas kao saveznika u ovom problemu. Poznato je koliko ja verujem u dobrotu – zaključila je pevačica i dodala – Duh ovog pokreta ukorenjen je u univerzalnom snu o dobroti. Kao nacija se u ovom trenutku borimo da pronađemo hrabra i efikasna rešenja za sistemski i podmukli problem koji muči ovu zemlju od njenog rođenja.”

U završnim rečenicama posta, Lady Gaga je aludirala na establišment što nije iznenađujuće budući da je  prethodne nedelje Donlada Trampa označila kao rasistu. Sada mu je poslala još jednu poruku.

 

M.N

Foto: Profimedia

 

Najnovije