Lična pisma princeze Diane tokom razvoda sa Charlesom prodavaće se na aukciji

Poslednja sezona The Crown izazvala je povećano interesovanje za lični život princeze Diane. Počeli su da se pojavljuju novi detalji njene teške veze sa princom Charlesom.

Mnogo toga postaje jasno iz pisama koja je u tom periodu pisala svojim bliskim prijateljima. Ona će se vrlo brzo prodati na aukciji i do sada nisu predstavljena široj javnosti. Većina njih upućena je najboljoj prijateljici Lady Di – Luciji Flecha de Lima supruzi brazilskog ambasadora u Velikoj Britaniji. Sa njom je delila najintimnije – razgovarala o braku, deci, svojim iskustvima. Na osnovu sadržaja pisama, provele su dosta vremena zajedno. Diana je čak imala zasebnu sobu u kući brazilskog ambasadora i njegove supruge. Posle njihovog prvog sastanka 1991. godine, Diana je opisala svoju prijateljicu kao „lepu damu velikog srca“.

Iz ovih pisama se jasno vidi koliko su prijatelji bili važni u životu Diane, posebno tokom perioda nesloge i kasnijeg raskida sa princom Charlesom. U jednom od pisama Diana govori kako je sinove povela sa sobom na jednu od večera sa prijateljima: „Dečaci su bili veoma uzbuđeni što su učestvovali u razgovorima za odrasle!“. Takođe se često zahvaljivala svom najužem krugu na društvu, pažnji i prijatnom vremenu. Rukom pisana pisma princeze na papiru sa pečatom palate Kensington ići će pod čekić i prodavaće se po ceni između 800 i 1500 funti po komadu.

 

Najnovije