Harper's Bazaar Srbija

Lice sa ožiljkom: Kako je Miles Teller od finog momka iz komšiluka postao holivudska zvezda

Glumac iz ostvarenja Top Gun: Maverick, koga svi pamtimo po fenomenalnoj ulozi u filmu Whiplash, brzim koracima grabi ka vrhu.

Newman, Brando, Micham, ne, nijedan od njih već Miles Teller – tako je u jednom od prvih intervjua opisan momak, koji zaista, više nego ijedan njegov vršnjak, poseduje šarm davnašnjih holivudskih glumaca. 

Neverovatan talenat, ali i samouvereno držanje, jaka vilica, gusta kosa, visina, ono što je krasi ovog američkog glumca, o kojem ne prestaje da se piše poslednjih nedelja. U žiži je interesovanja zbog poslednje fantastične uloge u filmu Top Gun: Maverick, koji je pokorio bioskopsle blagajne još tokom premijernog vikenda i zaradio rekordnih 134 miliona dolara, igra mladog pilota Bradley-a Bradshawa. 

Bradley Bradshaw, odnosno MIles, na momente potpuno zasluženo krade svu pažnju od glavnog glumca, holivudskog veterana Toma Kruza,  koji je ponovio svoju kultnu ulogu iz 1986.  Miles u ovom akcionom hitu pilotira, peva, pleše, sve što inače radi i privatno.  

Dok putuje širom sveta na premijere filma i daje intervjue, Miles izgleda otmeno, samouvereno, dobro, daleko od klinca kakav je bio u srednjoj školi.

Rođen kao Miles Alexander Teller 20. Februara 1987. u Pensilvaniji, potiče iz stabilne, dobrostojeće porodice, a odrastao je, uglavnom, u malom gradu na Floridi koji je poznat kao svetska prestonica morskih krava. Treće je dete  agentkinje za nekretnine i inženjera nukleranih postrojenja, a u sebi ima engleske, francuske, irske, poljske i ruske krvi.

Bez ikakvih napora ostvarivao je uspehe u školi, ističući se u sportu, posebno bejzbolu, kao i na polju umetnosti – krenuo je na dramsku sekciju, a svirao je saksofon i bubnjeve (kao bubnjar svirao je u nekoliko bendova: The Mutes, Once Upon a Memory i Stupid stuff).

Kada je završio srednju otišao je u Njujork kako bi studirao na prestižnoj umetničkoj školi Tich School of Arts (ima diplomu i iz likovnih umetnosti), da bi potoim završio i  Lee Strasberg

Jednu od prvih uloga ostvario je u filmu “Zečija rupa”, gde je igrao pored Nicole Kidman.

Zapažene su role u ostvarenjima Footloose (2011), The Spectacular Now (2013) za koji je na Sandensu, zajedno sa Shailene Woodley, osvojio je specijalnu nagradu žirija za najbolju glumu. Usledio je Whiplash (2014), koji ga je vinuo u sam zvezdani vrh (iako mu je honorar za taj film bio samo 8 hiljada dolara).

Nakon filma Wiplash, našao se u blokbasterima kao što su Divergent, pa Fantastična četvorka, da bi ubrzo zaista vešto balansirao između pojavljivanja u nezavisnim ostvarenjima i onima koji donose i veliki novac. 

Gledali smo ga još i u War Dogs, ostvarenju Todda Philipsa (Hungover), a uskoro ćemo u filmu Spiderhead, u kojem igra zatvorenika kome je data šansa da promeni svoj život tako što će prvo da se pojavi na opasnom suđenju kao zaštićeni svedok. 

Ako se pitate ko je prelepa devojka sa kojom se stalno pojavljuje na crvenom tepihu, znajte da je Miles od prošle godine oženjen manekenkom Keleigh Sperry.

Sa Keleigh se zabavlja od 2013, ona je skoro 6 godina mlađa od njega, a glumac ju je zaprosio tokom safarija u Južnoj Africi.

Osim mirnog odrastanja, brojnih talenata i fantastilne karijere, ono što je definitivno obeležilo Milesov život je i jedna saobraćajna nesreća.

U leto 2007, kada je, kao 20-godišnji obožavalac Grateful Dead-a putovao kući, na Floridu, vraćajući se sa Deadhead festivala pod nazivom Gathering of the Vibes, njegov prijatelj je bio za volanom, drugi je bio na zadnjem sedištu, svaki centimetar prostora bio je zatrpan kamperskom opremom. Pri brzini od 80 milja na sat, automobil je proklizao, preskočio tri saobraćajne trake i prevrnuo se osam puta. Teller je bio u nesvesti i probudio se deset metara dalje od vozila, lica oblivenog krvlju.

– Tip je vozio, bio je dobro, moj drugar je spavao pozadi, prisetio se Teler u intervjuu za magazion Guardian: “Čak i vreća paradajza je bila netaknuta. Sve je bilo u redu osim mog lica”, prisetio se glumac koji je, kako su mu rekli kasnije u bolnici, imao mnogo sreće –  99,9 odsto ljudi koji ispadnu iz automobila pri toj brzini ostanu na mestu mrtvi.

Milesu su popravili slomljeni zglob i napravili 20 šavova na ramenu, ali je najstrašnije bilo njegovo lice, koje je nakon nesreće zahtevalo brojne laserske operacije, one koje se koriste za skidanje tetovaža, kako bi se posekotine ublažile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by g ☾ (@filmr0cket)

Ožiljci na njegovom grlu i bradi i dalje upadaju u oči, i to je nešto što ga, do današnjeg dana izdvaja od većine glumaca, posebno na audicijama. 

– Doživeo sam saobraćajnu nesreću sa 20 godina, bilo je to u avgustu, a onda sam u februaru sledeće godine napunio 21. i sedam mojih najboljih prijatelja doletelo je na moj rođendan.  Zatim je u junu, jedan od tih momaka, Nik, preminuo u nesreći na motoru. Bio sam u bolnici, on je bio na aparatima, koje su sutradan isključili. Mesec dana kasnije preminuo je još jedan od njih, Beau, opet u saobraćajnoj nesreći. Dakle, na moj 21. rođendan, sedam mojih prijatelja je tu, pet meseci kasnije dvojica više nisu, ispričao je u intervjuu za Guardian davnih dana. 

Osim što glumi, Milles je nedavno postao preduzetnik – investirao je u The Finnish Long Drink, alkoholno piće poreklom iz Finske, koje je kombinacija penušavog pića od citrusa sa pravim alkoholom (obično džinom).

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije