Harper's Bazaar Srbija

Unutar luksuznog života Salme Hayek i François-Henri Pinaulta

Ako postoji francuski modni magnat koji godinama uspešno drži moć u rukama, to je zasigurno muž holivudske glumice.

Sin jednog od najbogatijih ljudi na svetu François Pinault-a, François-Henri marljivo je napredovao do presedavajućeg u francuskom luksuznom konglomeratu koji poseduje modne kuće Gucci, Balenciagu, Saint Laurent i Bottega Venetu, kao i aukcijsku kuću Christie’s i francusku vinariju Chateau Latour.

Kako je sve krenulo?

Nakon što je 1985. diplomirao menadžment na HEC, bile su potrebne decenije pre nego što je Pinault preuzeo uzde svog oca postavši predsednik Groupe Artemis 2003. godine, a zatim predsednik i izvršni direktor Keringa dve godine kasnije. Dodajte još nekoliko decenija toj vremenskoj liniji i sada gledamo u trećeg generalnog direktora Harvard Business Review-a sa najboljim učinkom na svetu u 2019.

Za čoveka sa ovakvim CV-em, ne iznenađuje što se neto vrednost njegove imovine sada procenjuje na 7 milijardi dolara, prema Forbsu.

Salma, crveni tepih i njihovi luksuzni odmori

Uprkos tome što je deo jedne od najuticajnijih porodica u Francuskoj, Pinault-a su počeli da primećuju i van modne industrije tek nakon objave veze sa holivudskom glumicom 2007.

Od 2009. godine kada su se venčali, 59-godišnji francuski milijarder uživa u razmazivanju supruge sa kojom ima 14-godišnju ćerku. Čini se da ne postoji ništa što ga više usrećuje od putovanja na sva ta živopisna mesta sa Salmom.

Nakon što su se venčali u Parizu, samo nekoliko meseci kasnije obnovili su zavete u Veneciji i priredili još jednu zabavu. Najvažnije je da je 2018. Pino iznenadio Salmu još jednom obnovom zaveta na tropskom ostrvu Bora Bora.

Kao direktor jedne od najvećih svetskih modnih grupa, Pinault takođe nikada ne razočara na crvenom tepihu kao ni meksičko-američka glumica. Moćni par često se može videti u Gucci kreacijama.

Pinault Pino filantrop

Pinault nije samo pionir u industriji luksuzne robe: on je osnovao i finansirao Kering fondaciju, koja podržava žene – žrtve nasilja. U 2019. godini, Kering grupa je takođe donirala 113 miliona dolara za restauraciju katedrale Notr Dam u Parizu.

Vlasnik najbogatijeg evropskog sportskog tima

Na šta još Pinault voli da troši svoje dragoceno vreme? Pa, on je trenutno četvrti najbogatiji vlasnik sportskog tima na svetu, a najbogatiji u Evropi prema Forbsu, pošto je predsednik Grupe Artemis, koja poseduje francusku Ligu 1 Fudbalskog kluba Stade Rennais. Čak je i Salma primećen kako navija pored supruga tokom nekoliko mečeva održanih u Francuskoj.

Zavirite nakratko u njihov život u našoj galeriji.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović

 

Najnovije