Najglamurozniji trenuci kraljice Elizabete II

Nedavno preminula kraljica Velike Britanije, pored svoje titule monarha nosila je ponosno i titulu kraljice stila čitavih 70 godina.

Za vreme svoje vladavine Njeno kraljevsko visočanstvo kraljica Elizabeta II preživela je mnoge kako političke i kulturološke, tako i modne promene.

Svedočila je različitim preokretima u životima mnogih ljudi tokom 70 godina ustoličenja, a uvek je bila na visini zadatka. Kako biste uvideli njen značaj i uticaj na samu modnu industriju, samo ćemo vam reći da je veliki britanski modni gigant Burberry odlučio da otkaže svoju reviju na predstojećoj Nedelji mode u Londonu u znak žalosti zbog svoje upokojene kraljice. Takođe, se ostvara i otvoreno pitanje, da li će se londonski fashion week uopšte održati s obzirom na činjenicu da je planiran za period između 16. i 20. septembra.

Vladarka koja je najduže nosila titulu kraljice Velike Britanije i zemalja Komonvelta, za vreme ispunjavanja svoje dužnosti imala je mnoge stilske momente koji će ostati zauvek ovekovečeni u istoriji. A najupečatljivije od njih odlučili smo da podelimo sa vama kroz kratki film koji su uradile naše kolege iz britanskog izdanja Harper’s Bazaar.

Stajlinzi i pojavljivanja koji su istaknuti u videu prate Elizabetu kroz čitavu vladavino od trenutaka kada je stupila na dužnost, preko upoznavanja sa Majkom Terezom, Kenedijevima pa sve do fotografisanja za svoj sedamdeseti jubilej iz marta ove godine.

Long live the Queen!

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia

Najnovije