Ko je modna naslednica Carrie Bradshaw i da li je Seema dostojna zamena Samanthinog lika?

Nove junakinje serije "Just like that..." osvajaju gledaoce modnim stilom i karakterima.

Da jedan od najvoljenijih likova iz “Seksa i grada”, Samantha Jones, neće biti prisutan u nastavku priče o četiri prijateljice sa Menhetna, rebootu “And Just Like That..”, znalo se još tokom snimanja serije, ali da su se njeni kreatori dosetili da Samanthu zamene sa nekoliko ženskih likova, postalo je jasno kada se u novim epizodama pojavila Lisa Todd Wehley (LTW), nova Charlottina prijateljica.

Lisa Todd Wexley predstavlja oličenje privlačne, moćne žene sa stavom, pa su mnogi odmah pomislili da je sigurno ona Samanthina zamena. No, ubrzo je postalo jasno da je ona tu kako bi pružila kontratežu uvek savršenoj Charlotte i da je pre nego u priču, zapravo unela pravo modno osveženje među tri prijateljice – ona obožava jarke boje, glomazan nakit, asimetrične krojeve i ima fenomenalnu frizuru. Zaljubljenici u modu u njenom garderoberu prepoznali su Issey Miyake kombinezon, Zanotti potpetice, sportske komade sa potpisom Prade i Fendija. Da je prava predstavnica boemskog šika bilo je jasno kada se pojavila sa Schiaparelli ogrlicom, koju nosila krajnje nonšalantno. 

Stanarku Park avenije, koja pravi dokumentarce, bavi se humanitanim radom i kolekcionarka je umetnosti, a pritom stiže da vodi bogat društveni život i bude savršena majka i supruga, tumači Nicole Ari Parker Kodjoe,  američka glumica i model, koja je debitovala na filmu davne 1995. godine, u ostvarenju “The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love”, da bi se dve godine kasnije pojavila u filmu P.T. Andersona “Boogie Nights”. Na televiziji je postala poznata po ulozi u seriiji “Soul Food”, u kojoj igra njen drugi muž, glumac Boris Kodjoe, sa kojim ima dvoje dece, ćerku i sina. Živi u Atlanti i vatreno podržava demokrate.

Da li je Seema nova Samantha?

Od kada se prvi put pojavila u kadru, sa stavom dive iz Zlatog doba Holivuda, postalo je jasno da je Seema, Carie-na agentkinja za nekretnine, možda nova Samantha. Njeno držanje neodoljivo podseća na držanje Jonesove,pomalo i izgled iako je jedna izrazito tamna, a druga izrazito plava, ali ne i ljubavni život. Prikazana kao žena koja nema sreće u ljubavi, a u konstantnoj potrazi za njom, daleko je od lika Samanthe, kojoj se ljubav dešavala, ali nikad za njom nije tragala. Seemu tumači engleska glumica Sarita Choudhury, koja je na svetskoj glumačkoj mapi postala vidljiva nakon uloge u filmu Mire Nair, 1991. godine, “Mississippi Masala”. Tokom višedecenijske karijere igrala je u ostvarenjima renomiranih reditelja, delila kadar sa Tomom Hanksom i Denzelom Washingtonom. Svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti, ali je poznato da je udata za fotografa, sa kojim je dobila devojčicu 2003. godine.

Iako je u seriji u prvom planu njen stav, a ne pojava, i modni komadi koje Seema ima na sebi nikako nisu zanemarljivi. Kada su vizuelno gradili njen lik kostimografi su se oslanjali na imidž Biance Jagger, pa je najčešće viđamo u zemljanim tonovima, tamnijim ruževima, zlatnom nakitu i krupnim talasima u uvek savršenoj kosi. Ona nosi Ralph Lauren kombinezone, Lanvin torbice i uvek je u visokim potpeticama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @katerinatannenbaum

Da li je Lisette mlađa Carrie Bradshaw? 

Pri susretu sa svojom novom, lepom i mladom komšinicom Lisette, apsolutno modno osvešćenom, Carrie Bradshaw prvi put pomisli za sebe da nije kul. I svaki sledeći njihov susret napravljen je tako da se njujorška kolumnistkinja postidi “u modnom klinču” sa dizajnerkom nakita, koja kreira za slavne holivudske ličnosti, a o kojoj pišu modni magazini. Momenat kada se Lisette i Carrie nađu jedna pored druge na čuvenim stepenicama ispred zgrade, dizajnerkana sebi ima prozirni kaftan i glomazne Off-White čizme, a novinarka izgleda kao da je pošla da otpušava odvod – nosi maramu na glavi, gumene rukavice i tetkastu haljinu. U ovom slučaju, mlada generacija kul Njujorčanki odnosi pobedu. Fantastičnu Lisette, sa kojom se Carrie na kraju sprijateljuje, igra mlada Katerina Tannenbaum, američka glumica i model (rođena 1993. u Portlandu). Za glumu se školovala od malih nogu, a  igrala je u serijama “Better Call Saul”, “Betty” (tumačila je mladu skejterku i tom prilikom naučila da vozi skejt), “AJ and The Queen“, “Bold Type”. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije