
Pamela Anderson, glumica i osnivačica beauty brenda Sonsie, odlučila je da svoju porodičnu tradiciju kiseljenja povrća pretvori u proizvod sa svrhom. U saradnji sa brendom Flamingo Estate, lansirala je limitirano izdanje „Pamela’s Pickles“, a celokupan prihod od prodaje biće doniran California Wildlife Center-u, veterinarskoj bolnici za divlje životinje sa sedištem u Kaliforniji.
Recept za kisele krastavce potiče iz njene porodične kuhinje, a prvi put je predstavljen u kuvaru I Love You: Recipes From the Heart. Inspirisan je nagrađivanim kiselim krastavcima njene Velike tetke Vie. „Potičem iz duge loze onih koji kisele povrće,“ rekla je Anderson za WWD. Klasičnim ukusima poput mirođije, senfa i belog luka dodala je svoj lični pečat – suve latice jestivih ruža. „Volim ruže i često ih stavljam u recepte. Volim da ima blage začinjenosti i dobru teksturu. Kiseli krastavci idu uz skoro sve i dobri su za varenje. Ja ih jedem direktno iz tegle!“
Na finalni ukus dodatno je uticalo Flamingo Estate partnerstvo, uz sastojke poput ružičastog bibera, guajillo čilija i dimljene morske soli. Sve namirnice su lokalnog porekla i obuhvataju regenerativno organsku Espelette papriku, dimljenu so i latice ruža, stvarajući spoj slatke ljutine, cvetnih nota i dubokog povrtnog ukusa.
Richard Christiansen iz Flamingo Estate-a o saradnji kaže: „Bilo je divno otkriti još jednu stranu Pamele. Ona je izuzetna kuvarica, baštovanka i aktivistkinja. Ima ’zelene prste’ i neverovatan pogled na život. Ovi kiseli krastavci su suvenir jednog veoma srećnog zajedničkog perioda.“


„Pamela’s Pickles“ se prodaju po ceni od 35 dolara po tegli, a sav prihod ide California Wildlife Center-u, koji godišnje zbrine preko 4.000 divljih životinja – od mladunaca jelena i kojota, do ptica pevačica i morskih sisara. Za Anderson, koja je odrasla u Malibuu, ovo je način da vrati zajednici: „Volontirali smo i pravili štandove sa limunadom da pomognemo kad god možemo.“
Na svom imanju, koje je kupila pre 30 godina od bake, Pamela gaji šest povrtarskih bašti: „Sve je bilo proces učenja. Moja bašta je sada velika gotovo kao fudbalsko igralište. Delim sve što proizvedem – od cveća do povrća – i volim da poklanjam korpe svežeg voća i povrća, kisele krastavce, paradajz u tegli i domaće džemove. Pečem i delim hleb od kiselog testa – to je meditativno i umirujuće.“
Foto: Courtesy of flamingo_estate