Harper's Bazaar Srbija

Ko je Pauline Chalamet? Osim što je sestra omiljenog nam Timothéeja, ovo je sedam činjenica koje treba da znate o njoj

Ako ste gledali The Sex Lives of College Girls sigurno ste zaljubljeni u nju.

Da, svi smo je zavoleli kao šašavu i pomalo nesnađenu Kimberly u seriji The Sex Lives of College Girls, hit ostvarenja iz kuhinje Mindy Kaling na HBO Max streaming servisu, ali, Pauline Chalamet ima još toliko toga da ponudi. 

Glumica koja je debitovala u filmu Judda Apatowa, The King of Staten Island, od tada nastavlja da potvrđuje svoj izvanredni talenat. Od svog detinjeg sna da postane balerina do postignuća sa obe strane kamere, čini se kao da Pauline drži sve konce u rukama. Nedavno je proslavila 31. rođendan, pa smo rešili da saznamo još neke činjenice o njoj, sem one, možda nama najvažnije – da je starija sestra genijalnog Timothéeja Chalameta!

Ok, ona je rođena sestra Timothéeja Chalameta

I samo to je dovoljno pa da nam ukrade srce! Ako je suditi prema njihovim intervjuima i njenom Instagram feedu, njih dvoje su super bliski. Često podržavaju jedno drugo na premijerama, ali se do sada nikada nisu pojavili zajedno na velikom platnu, niti nekom TV ostvarenju.

Pauline živi u Parizu

I ona, baš kao i njen brat, ima dvojno državljanstvo – američko i francusko. Marc Chalamet, otac Pauline i Timothéeja je Francuz, pa Pauline od malih nogu tečno govori francuski (da, u seriji The Sex Lives of College Girls se samo pretvara da joj je teško da nauči ovaj jezik i služi se njime nevešto). Danas živi u Parizu, a odrastanje u Njujorku je opisala kao boravak u paklenoj kuhinji, dok Grad svetlosti doživljava kao svoj dom. Od momenta kad se preselila u Francusku, zaigrala je u nekoliko kratkih filmova i demonstrirala svoju bilingvalnu stranu. (Gledajte je u Agnès et Milane).

Timothée nije njen jedini rođak koji radi u filmskoj industriji

Njen tata, gorepomenuti Marc, radi kao montažer, a Paulinina mama, Nicole Flender, bila je plesačica na Brodveju. Ali, i ostali rođaci mladih Chalameta glumaca rade u filmskoj industriji. To je njihov ujak Rodman Flender – scenarista, režiser i producent.

Voli da se nađe ispred, ali i iza kamere

Okej, znamo je kao glumicu, ali Pauline piše, producira, pa čak i režira filmove. U intervjuu koji je dala 2021. otkrila je da je, iako obožava da glumi, impresionirana svim tehničkim stvarima u vezi sa filmovima.

Pasionirani je čitalac

I čita kad god ima slobodno vreme. Ako ste u potrazi za sledćom knjigom koju biste da čitate, bilo da je ona neko priznato delo svetske književnosti ili roman koji je tek izašao iz štampe nekog savremenog pisca, potražite na njenom instagramu, gde rado objavljuje fotografije onoga što trenutno čita. Naravno da čita i na francuskom i na engleskom, a za W magazine otkrila je da se trudi da pročita barem jednu knjigu svake nedelje.

Kao mala želela je da bude balerina

A kako i ne bi kada je, verovatno, prisustvovala svim predstavama na Brodveju u kojima je igrala njena mama. Da je bila ozbiljna u svojim namerama pokazuje činjenica da je kao mala poshađala prestižnu School of American Ballet u Njujorku, ali kada je shvatila da u svom izražaju želi da koristi i glas – nešto što balet najčešće ne dopušta, počela je da razmišlja o karijeri glumice.

Ima svoju producentsku kuću

2019. godine postala je suvlasnik Gummy Films kompanije, koja producira kratke filmove kao što su What Doesn’t Float i Lemon Tree.

Zna sve o doniranju jajnih ćelija

U seriji The Sex Lives of College Girls, Kimberly odlučuje da proda svoje jajne ćelije kako bi skupila novac za studiranje. Ta tema veoma je zainteresovala Pauline, koja je želela da, pre nego što odigra to u seriji, što bolje razume kako izgleda sam proces. Naravno, u tome je išla do najsitnijih detalja.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije