Harper's Bazaar Srbija

Emily Ratajkowski optužila pevača Robina Thickea za seksualno nasilje

Taj video kao i stihovi "znam da to želiš" koje je Thicke pevao, optuženi su za veličanje kulture silovanja, što je dovelo do zabrane u nekim noćnim klubovima i univerzitetskim kampusima.

Emily Ratajkowsky optužila je pevača Robina Thicke-a da ju je seksualno napastvao na snimanju muzičkog spota za kontroverzni hit Blurred Lines iz 2013. godine.

U njenoj knjizi “My Body”, koja će uskoro biti objavljena, Ratajkowsky navodi: “Pravo niotkuda, osetila sam hladne ruke stranca koje su mi obgrlile gole grudi s leđa.”

Instinktivno sam se odmakla, osvrćući se prema Robinu Thickeu”, nastavlja ona.

Spustila sam bradu napred i slegnula ramenima, izbegavajući kontakt očima, osećajući kako mi talas poniženja prolazi kroz telo”, rekla je. “Nisam reagovala, ne onako kako je trebalo.”

Rediteljka spota, Diane Martel, rekla je da je bila svedok incidenta i da je “vrištala” na Thickea, dovodeći u pitanje njegovo ponašanje.

Martel je rekla da se Thicke “stidljivo izvinio” zbog svog ponašanja i pohvalio profesionalnost Ratajkowsky koja je nastavila snimanje.

Ratajkowsky je rekla da su Thickeovi napadi ugrozili svaki osećaj ženskog osnaživanja. Rekla je: “Tim gestom je Robin Thicke podsetio sve na snimanju da mi žene zapravo nismo glavne.”

Nisam imala nikakvu moć kao gola devojka koja je plesala u njegovom muzičkom spotu.”

PR služba Robina Thickea nije dala nikakav komentar, navodi Times.

Foto: Profimedia

Priredila: N.K.

Najnovije