Skandalozni naslovi o izgledu Lane Del Rey potvrđuju koliko smo nazadni

Poznata pevačica postala je meta izrugivanja jer više ne meri za nametnute standarde lepote.

Goruće vesti: Lana Del Rey se ugojila! I ne, nije se ugojila par kilograma, već par desetina kilograma. Takođe, usudila se da ponese stajling koji ističe njeno telo, potom i da izađe iz kuće u njemu i pojavi se na očigled svih na popularnom događaju u Malibuu.

Ceo svet su proteklih nekoliko dana obišle fotografije ove slavne američke pevačice i kantautorke, a komentari ispod fotografija mahom su izražavali nevericu na račun drastične promene njenog izgleda.

Lana Del Rey izgleda drugačije, ima nekoliko kilograma viška, odeća koju je ponela ove kilograme ne sakriva, već ih na neki način čak i naglašava. Auditorijum je šokiran, nadasve u neverici i pita se: šta joj se dogodilo, zar se nije pogledala u ogledalo pre no što je izašla iz kuće? A, Lana je reklo bi se po izrazu njenog lica zadovoljna, rasterećena i generalno slatka, kao i inače.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelreybr)

Mi se pitamo: Dokle će ova nametnuta tiranija o savršenim proporcijama tela (šta god one bile) trajati?

Godina 2022. praktično je na svom izmaku, a mi čini se, nismo odmakli mnogo od 1920-ih kada su ženama lekari prepisivali što veću konzumaciju cigareta ne bi li se oslobodile viška kilograma, kao ni od ere 60-ih kada se praktikovala superpopularna dijeta “uspavane lepotice”, koja je podrazumevla konzumaciju velikog broja sedativa, ne bi li se danima spavalo, a samim tim ne konzumirala hrana. Ne tako davno, nešto pre ere supermodela zaživeo je izraz “heroin šik” koji je podrazumevao mršavost bez oblina, da bi ubrzo super-popularno postalo da ste po mogućnosti makismalno mršavi, ali sa blago izvajanim mišićima na butinama, rukama i stomaku, te poželjnim, ali nikako prevelikim oblinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelreybr)

Dakle, sve što vam je potrebno da odgovorite na ove kriterijume jeste veza u vilinskom ili već nekom magijskom svetu i čarobni štapić koji će vam u svrhe željenih proporcja, doneti telo Claudie Schiffer.

Lana Del Rey uspela je da dosegne do ovih kriterijuma i onda se usudila da ih zanemari i proglasi za potpuno nebitne.

2022. godina je i nama je to toliko bitno.

To je možda činjenica koja najviše poražava. Dve pune godine svi skupa smo se borili sa smrtonosnim virusom koji je na naše živote uticao na mnogobrojne načine, i da smo imali sreće da se mi ili neko od nama dragih ljudi nije susreo sa njegovom nemilosrdnom verzijom, vrlo nas je poremetio. Onda su buknuli nemiri, ratovi, zahvaljujući njima došlo je do drastičnih poskupljenja, borbe za egzistenciju i uz sve to generalno pokušaja zadržavanja smirenosti i posmatranja sopstvenih života sa mantrom “Biće sve ok.”

Možda će zaista biti sve ok, napolsetku zaista i bude, ali baš nekako zaista nije ok da vodeća tema na društvenim mrežama, u medjima, svakodnevnom razgovoru, bude to što se neko ugojio.

Ništa tu nije šokantno, sem činjenice da smo i dalje šokirani ovom vrstom informacija.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije