Harper's Bazaar Srbija

Snaga mladog Holivuda

Ubrzo nakon što je njegov Ashtray doživeo tragediju u finalu “Euforije”, Javona Waltona su prihvatili u novoj hit seriji. Predviđaju mu lepu budućnost - u obe karijere koje ovaj tinejdžer već vodi

Netfliksova serija o superherojima pod nazivom Akademija Kišobran poznata je po tome što se što se svake sezone iznova osmišljava. Zasnovane na stripovima nekoliko autora, epizode prate disfunkcionalnu porodicu heroja koji se trude da zaustave smak sveta (pošto obično sami dovedu do njega). Nova sezona znači novi ambijent, što donosi i nove glumce u Akademiju Kišobran. O uspehu takvog koncepta dovoljno govori činjenica da je na redu treća sezona, a serija je uspela da dobije i jedno poznato lice iz druge popularne serije, Euforije.

Javon “Wanna” Walton pridružio se Akademiji Kišobran, ubrzo nakon što je njegov lik Ashtray (Pepeljara) doživeo tragičnu sudbinu u finalu Euforije. Sada će obožavaoci moći da vide novu stranu mlade zvezde, a o njoj mediji već sakupljaju zanimljive činjenice.

1. Zavoleo je svet glume zbog Pepeljare 

Nije ni čudno, jer je imao tek 15 godina kada je zaigrao u velikom TV hitu, glumeći Feskovog mlađeg brata. Javon je objavio priču o svom kastingu u video snimku Sedamnaest, rekavši da je dobio priliku za audiciju pošto se pojavio u emisiji Šou Stiva Harlija, a tamo je stigao zahvaljujući boksu. Ulogu je dobio nakon samo jedne audicije, i to objasnio duhovito: „Ja sam bio jedini klinac koji je pravilno izgovarao imena droga“. Takođe smatra da je uloga Pepeljare u “Euforiji” ono što ga je navelo da poželi da nastavi glumu.

2. Juniorski je šampion u boksu.

U video snimku Sedamnaest, Javon kaže da je pre svega bokser, jer trenira od četvrte godine, a da „lupa jastuke na kauču od druge godine“. Do sada je zabeležio više od 80 borbi i nada se da će postati profesionalac kada napuni osamnaest godina.

Rekao je u više intervjua (i svojoj biografiji na Instagramu) da mu je san da bude svetski šampion i da trenutno trenira za Letnje olimpijske igre 2024. Njegova porodica je u sportu. Njegov otac D.J. Walton mu je trener, a boksom se bavi i starija sestra.

3. Izazov u različitosti

Javonov novi lik Sten predstavljen je već na početku treće sezone, kada ga skakačica u vremenu Lila dovodi da se sastane sa njenim bivšim partnerom Diegom Hargrivsom, zvanim Broj 2. Ispostavlja se da je dečak zapravo sin ovog para, a Lila je rekla da ga je odgajala dvanaest godina i da je sada red na Diega. Otac i neki od drugih Kišobrana brinuće se o njemu (do kraja sezone) dok rešavaju još jednu apokalipsu. Prve dve Javonove uloge ne mogu biti više različite. Dok je Pepeljara bio mirni stoik, Sten je radoznali, problematični tinejdžer koja uživa u igri sa upaljačima, Molotovljevim koktelima i harpunima, naravno, sa nesrećnim rezultatima. On uspe da pomogne Diegu kada njih dvojica upadnu u nevolju. Na kraju se ispostavi da priča krije mnogo više nego što je Lila rekla, ali Sten i Diego dobijaju mnogo vremena da nadoknade izgubljeno vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

4. On je blizanac.

Javon ima veliku porodicu. Ima brata blizanca Jadena, koji je mu je povremeno igrao zamenu tokom snimanja Akademije. Pored Džejdena i njihove starije sestre Jayla-e, Javon ima i mlađeg brata Daelo-a, koji je igrao mlađu verziju Pepeljare u Euforiji. Njihov otac D.J. ponekad postavlja slike cele svoje talentovane porodice na Instagram.

5. Blizak je prijatelj sa filmskim bratom

Iako je nejasno da li će se Javon vratiti u Euforiju za treću sezonu, on je i dalje izuzetno blizak sa Angus Cloudom, koji igra njegovog starijeg brata Fezca. U intervjuu za “Page Six”, mladi Walton je rekao da je najbliži Angusu od svih glumaca “Euforije” i da imaju sličan odnos velikog i malog brata.

Tekst: Milica Đorđević

Foto: Profimedia

 

Najnovije