Harper's Bazaar Srbija

Supermodel Linda Evangelista deformisana nakon kozmetičke procedure

Evangelista kaže da je ostala možda zauvek neprepoznatljiva nakon postupka zamrzavanja masti.

Linda Evangelista bila je jedan od originalnih supermodela i zajedno sa Kate Moss i Naomi Campbell dominirala je modnim pistama i naslovnicama modnih časopisa 80-ih I 90-ih godina.

Sada, supermodel za sebe kaže da je „trajno deformisana“ nakon što je jedna nehirurška kozmetička intervencija pošla naopako.

U postu na Instagramu, Evangelista je rekla da je nakon zahvata poznatog kao “cool sculpting” (koje uključuje “zamrzavanje” masti u telu) razvila komplikacije koje su dovele do radikalne promene u njenom izgledu.

Razvila sam paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva … to nije samo uticalo na moje prihode, poslalo me je u ciklus duboke depresije, tuge i samoprezira. U tom procesu sam postala samotnjak. “

Manekenka kaže da je ovo držala za sebe pet godina. “Kako su mediji to opisali, postala sam neprepoznatljiva“.

U komentarima na njen post, članovi modne zajednice iskazali su podršku Evangelisti. “Vi ste i uvek ćete biti supermodel“, napisao je modni dizajner Jeremy Scott. Marc Jacobs je napisao: “Volim te, draga Linda.”

Njena koleginica Naomi Campbell je napisala: „Aplaudiram tvojoj hrabrosti i snazi da podeliš ovo iskustvo koje te više neće držati kao taoca. Ne mogu da zamislim bol kroz koji si prolazila poslednjih pet godina. “

Lindin post spominje tužbu i rekla je da namerava da „krene napred kako bi se oslobodila srama koji je na nju stavljen“.

Foto: Profimedia

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije