Tom Hanks i njegova supruga doniraju krv za razvoj vakcine protiv koronavirusa

Supružnici zaista žele da pomognu!

Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson bili su zaraženi novim koronavirusom i na svu sreću, uspeli su da se oporave, poštujući stroga pravila i uputstva dobijena od stručnih lica. Sada je ovaj par odlučio da doprinese borbi protiv pandemije, želeći da doniraju svoju krvnu plazmu. Glumac se našalio na ovu temu, izjavljujući da “zahvaljujući njemu neće biti razvijena samo vakcina, već ‘Henk-cina’ za Covid-19”.

Prema navodima, slavne ličnosti su virus dobile u Australiji, gde je Tom glumio u novom filmu o životu Elvis Presleya. Zvezda Forrest Gumpa nije skrivala dijagnozu od javnosti, detaljno je govorio o simptomima i toku bolesti. Par je brzo pobedio bolest i uspeli su da se vrate kući u Los Anđeles. Hanksova supruga patila je od težeg oblika koronavirusa, dok je glumac imao samo blaže simptome. 

Odmah nakon izlečenja, par je kontaktirao stručnjake izrazivši želju da pomognu u stvaranju vakcine. Zapravo, oni su dali krv na analizu, kako bi se proverilo da li ona u sebi sadrži antitela koja bi bila korisna naučnicima, a prema rezultatima analize, i na potencijalnu sreću brojnih ljudi koji se nadaju izlečenju, ona su bila prisutna.

“Daćemo krv, a naučnici će raditi na stvaranju vakcine.“ rekao je Tom.

bazaar.ru/

Najnovije