Tri stvari zbog kojih su žene (i poneki muškarac) opsednute Harryjem Stylesom

Ko preživi Harrymaniju, pričaće

Ako ste uspeli da na društvenim mrežama izbegnete pomamu za ovim mladim britanskim pevačem, predlažem da nam svima u redakciji na mail pošaljete uputstvo – kako?!

Ljudi na internetu, a boga mi i oni van njega (ako ih uopšte i ima) manično lajkuju, šeruju, slušaju i nadasve gledaju u bivšeg člana boy benda One Direction. Gotovo toliko pomahnitalo da se ponekad zapitam da li je Instagram postao lični oglasni prostor Harry Styles-a, u kome jedino on ima pravo da se pojavljuje, mada možda sam i sam kriv za to…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harry Styles HQ (@hshq)

Inicajlna ideja ovog teksta, bio je sam fenomen ovog mladog pevača koga često upoređuju sa Mick Jaggerom, i kakav je njegov uticaj na globalnu kulturu danas, međutim, kada je koleginica odlučila da čitavoj kancelariji saopšti da je “Harry samo njen i da odstupimo od njega”, bilo mi je jasno u kom pravcu će ova tema otići. Morao sam da upotrebim sve svoje veštine pretraživanja interneta i sva znanja stečena na filozofskom fakultetu kako bih došao do srži problema – zašto su sve žene, a i poneki muškarac odlepili za njim!?

Da bih ovo odgonetnuo podelićemo ovaj slučaj u nekoliko fenomenoloških tema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Stil

Glavni glumac filma “Don’t Worry Darling” koji ćemo mi smrtnici videti tek naredne godine, iznova i iznova šokira i privlači pažnju svojim oblačenjem. Svi su objavili vest kada se za jedan modni magazin fotografisao u suknji, svi su objavili vest kada je na jednom nastupu istrčao u ružičastoj bundi i svi su objavili vest kada je na svom Instagram profilu podelio fotografiju u ženskom baletskom kostimu. Ali šta tačno od svih ovih stajlinga mladog Britanca čini toliko neodoljivim, da su različite generacije izgubile razum za njim? Postoje dva odgovora na ovo pitanje, koja su međusobno povezana. Prvi se tiče koncepta toksičnog maskuliniteta i barijera koje ovaj sociološki termin poseduje. Harry ih je sve srušio, do jedne! Onako kako je Deneris spalila čitav grad u seriji “Igra prestola”. Pokazao je da su nalakirani nokti veoma muževni, da suknja nije rezervisana za Škote i devojčice i da to koliki ste muškarac nije određeno budnom, nakitom ili tu-tu suknjicom, već vašim stavom i ličnošću. Drugi odgovor, na prethodno postavljeno pitanje je taj da je on u modnom smislu zaista osveženje. Navikli smo da već godinama, pa i decenijama na crvenom tepihu ili pak bilo kom javnom pojavljivanju različitih poznatih muškaraca vidimo jedan te isti smoking. Talas svežine koji je Styles doneo predstavio je pravi raj za oči jer sa njim prvi put smo imali prilike da vidimo koliko je moda zapravo mnogo više od običnog crnog odela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Harizma

On je harizmatičan”. Koliko puta ste to čuli za nekog slavnog muškarca? Tri? Pet? Naravno, na spisku harizmatičnih možemo dodati još ponekog, ali niko nije kao Harry. Jedan od razloga zbog kojeg ga upoređuju sa Mick Jaggerom je upravo ta harzima koju poseduje. Svi znamo legendu da je Mick spavao sa gotovo hiljadu žena i potencijalno se pitamo kako je to moguće. Da bih vam bolje približio ovaj mit potrudiću se da vam kratko prepričam jedan nedavni događaj. Naime, jedna od koleginica je nedavno prepričavala svoj doživljaj sa koncerta The Rolling Stones-a sa toliko detalja i osećanja, posebno za trenutak kada je Jagger izašao na scenu, da smo svi koji smo slušali imali utisak da smo zaista bili tamo. Kada vidite ženu da sa toliko emocije i strasti govori o nekom muzičaru, jasno vam je kako je isti taj muzičar uspeo da dođe do četvorocifrenog broja partnerki. Isti slučaj je sa nekadašnjim frontmenom 1D-a, samo što za njegov body count još uvek nismo sigurni, ali verujemo da će kad doživi godine Mick Jaggera, možda čak i uspeti da premaši njegovu brojku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Muzika

Na kraju, kao najbitniji atribut ne smemo zaboraviti Harry-evu provobitnu profesiju – pevanje. Karijeru je započeo po PS-u: član boy benda koji nastavlja solo karijeru i osvaja srca miliona. Stari američki recept za uspeh. Setimo se samo Backstreet boysa i NYSNC. Poslednja dva albuma koja je izdao doživela su planetarnu popularnost, a njegovi hitovi kao što su “As It Was” i “Watermelon Sugar” osvojili su srca preko 100 miliona ljudi. Još kao dečak iz One Direction-a svojim glasom, ali i dečačkim šarom privlačio je pažnju i terao tinejdžerke na onesvešćivanje. Iako muziku “vara” sa glumom u poslednje vreme, nedavno je objavio da kreće na novu turneju, a svi vatreni fanovi i oni koji su željni da budu u njegovom prisustvu nadajući se da će ih opiti njegova energija danima refrešuju stranice u želji da ugrabe karte za koncert u najbližem gradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Na kraju, iako velika većina neće imati priliku da se nazove partnerkom ili partnerom Harry Stylesa, imaće priliku da hrani dušu njegovom muzikom, filmovima i nadasve prelepom energijom koju ovaj mladić poseduje. A ko zna, ukoliko poželi da obori Jaggerov rekord, možda se baš i neko od vas koji čitate ovaj tekst nađe na njegovom spisku. Želim vam sve najbolje u toj zamisli.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia

Najnovije