Kako raskida Gwyneth Paltrow: Magija “svesnog odvajanja”

Gwyneth Paltrow je prijateljica sa svim svojim bivšim ljubavnicima zahvaljujući naročitoj terpautskoj metodi.

Holivudska zvezda Gwyneth Paltrow je danas još poznatija kao guru životnog stila koja neprestano otkriva nove metode plivanja kroz međuljudske odnose. Jedan od njih je “conscious uncoupling” ili “svesno odvajanje”. Glumica je otkrila da je koristila ovaj terapeutski metod kako bi održala prijateljstva sa bivšim romantičnim partnerima jer ne želi “lošu krv” sa njima, kao i između tih muškaraca.

Sve je nedavno otkrila na Instagram priči dok je razgovarala s obožavaocima, obožavatelja tokom sesije pitanja i odgovora. Nakon što je jedan od njih pitao ovu oskarovku da li je još uvek prijatelj sa nekim od svojih bivših partnera, Paltrow je rekla “prilično”. 

– Zaista verujem u svesno odvjanje. Kada provodite značajno vreme sa nekim, lepo je da se to pretvori u prijateljstvo. Ne želim da imam lošu krv ni sa kim, nikada, dok god je do mene – rekla je ona.

Sada popularni termin “svesno odvajanje” skovala je 2009. godine bračna terapeutkinja Ketrin Vudvord Tomas. Paltrow je prva upotrebila ovaj izraz kada je objavila da se rastala od supruga Chrisa Martina, u jednom iskrenom eseju. Paltrow i Martin su se venčali 2003. i dele starateljstvo nad dvoje dece, Apple, koja sada ima 18 godina, i Mosesa, dve godine mlađeg.  Ona je rekla da je otkrila termin “svesno razdvajanje” tokom njihovog raskida pre konačnog razvoda 2016. godine.

Guru životnog stila, koja kaže da je pretrpela “brutalnu” reakciju na ovu metodu tokom epizode ​​podcasta iz 2019. godine za Armchair Expert, takođe je objasnila da je taj metod “način da se zaobiđe bol od razvoda i da se direktno ode do tačke u kojoj smo prijatelji i sećamo se šta smo voleli jedni kod drugih, dok stalno priznajemo da smo zajedno stvorili ova neverovatna ljudska bića.”

Paltrow je 2018. sklopila novi brak, sa producentom i koautorom serije “Glee” Bradom Falchukom. Ranije je bila u romantičnim vezama sa nekoliko holivudskih zvezda, uključujući Brada Pitta, Bena Aflecka i Luca Willsona. Minule jeseni, ona je u intervjuu za Entertainment Tonight govorila o tome šta njen sadašnji suprug misli o njenom prijateljstvu sa bivšim, uključujući i to da je nedavno obnovila vezu sa Bradom Pittom, s kojim je izlazila 90-ih i verila se 1996. godine, pre nego što su raskinuli nešto kasnije iste godine. Nazvavši Brada Falchuka “najmanje osuđujućim“ i “najsigurnijim muškarcem u našoj vezi”, Paltrow je rekla da misli da njen muž “poštuje” njena prijateljstva.

– Verovatno jedna od stvari koje on voli kod mene je to što verujem u svesno odvajanje, bilo da se rastavljate sa kolegom, supružnikom, dečkom. Zaista verujem da ako ste uložili u nekoga – naravno, postoje i izuzeci – amputacija odnosa pokazuje da možda tada ne dopuštate u potpunosti da se čitava lekcija otkrije i da se izlečenje dogodi. Iako ponekad može biti neprijatno, mislim da je lepo proći kroz to i ponovo se povezati sa vrednošću koju je ta osoba donela u vaš život, zaključila je glumica. 

Tekst: Milica Đ. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije