Will Smith uputio javno izvinjenje Chrisu Rocku nakon šamara

Glumac se iskreno kaje za ono što je uradio.

Incident koji menja tok života, tako bi mogla da se opiše situacija sa ovogodišje dodele Oskara kada je Will Smith ustao sa svoje stolice, prišao bini i ošamario Chrisa Rocka koji se neslano našalio sa njegovom suprugom, glumicom Jadom Pinkett Smith. Nekoliko minuta potom Will je nagrađen Oskarom za glavnu mušku ulogu u filmu “King Richard”, a sa govornice je osim reči zahvalnosti morao da uputi i izvinjenje za svoj postupak, opisavši celu situaciju kao komplikovanu, čak je i zaplakao – očigledno svestan da, možda, nije primereno reagovao. Dan kasnije napisao je i zvanično izvinjenje na svom Instagram profilu.

– Nasilje, u svim svojim oblicima, otrovno je i destruktivno. Moje sinoćnje ponašanje, na dodeli nagrada, bilo je neprihvatljivo i nema izgovora za njega. Šale na tuđ račun deo su mog posla, ali šala o Jadinom medicinskom stanju bila je previše za mene i reagovao sam emotivno, napisao je u uvodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

A onda se obratio Chrisu Rocku, kome je na dodeli, kako se priča, odbio da uputi izvinjenje.

Želim javno da ti se izvinim, Chris. Preterao sam i pogrešio. Stidim se svojih postupaka i oni nisu u skladu sa tim kakav čovek želim da budem. Nema mesta nasilju u svetu ljubavi i dobrote, rekao je Will, a onda je uputio izvinjenje Američkoj akademiji za film, koja organizuje dodelu Oskara: “Želim da se izvinim i Akademiji, producentima šoua, svima koji su bili tamo i svima koji su gledali prenos. Izvinjavam se porodici Williams i svojoj “King Richard” porodici. Duboko se kajem zbog svog ponašanja, koje je bacilo mrlju na jedno divno putovanje svih nas.”

Glumac je na kraju dodao da je on “rad u nastajanju” (work in progress). 

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije