Wellness rutina čuvenog supermodela: Kako Cindy Crawford uspeva da i sa 55 izgleda fantastično

Evo kako Crawford pristupa svojoj ishrani, fitnesu i nezi kože.

Kultni supemodel Cindy Crawford u februaru je napunila 55 godina i tom činjenicom ostavila čitav svet fasciniranim i zapitanim kako je moguće da u njenom slučaju neminovni proces starenja izgleda tako veličanstveno.

Ipak, Crawford je rekla da nije lako prihvatila da stari. “Za mene je to bilo zaista teško, ideja da imam 50 godina bila je zastrašujuća”, izjavila je jednom prilikom. “Toliko sam dugo bila manekenka u dvadesetima na naslovnici Vogue-a, a onda je odjednom moja ćerka to postala.”

Međutim, Cindy je tada takođe izjavila kako neće provesti vreme opsednuta prošlim decenijama. “Iako bih možda volela da su mi koža ili struk isti kao nekada, naporno sam radila i napredovala kako bih postala ova osoba.”

Evo šta Crawford čini da izgleda i oseća se tako neverovatno u svojim pedesetim.

Ona zaista, zaista dobro brine o svojoj koži

“Nikada nije prerano, niti prekasno, da počnete da brinete o vašoj koži”, rekla je Crawford. “Tokom dana se bavite zaštitom vaše kože, a noću njenim obnavljanjem“, dodala je.

Izbirljiva je u pogledu proizvoda koje stavlja na kožu

Crawford kaže da je selektivna u pogledu ulaganja u kozmetičke preparate: “Možete kupiti jeftiniju maskaru, sjaj za usne ili lak za nokte, ali u sve ono što vam je na koži vredi uložiti.”

Pridaje veliki značaj korišćenju seruma

Obožavam serume jer imaju jače delovanje”, rekla je model i dodala: “Istovremeno koristim i serum I dnevnu kremu.”

Dubinski čisti kožu

Amerikanka takođe koristi trostruki piling iz svoje linije lepote pre nego što se istušira: “Važnost pripreme kože za dobre proizvode je nešto što naučite da cenite kako vaša koža stari.”

Poštuje svoju rutinu

Tajne lepote su da nema tajni“, rekla je i dodala “Svi ih već znamo: Dovoljno spavajte, pijte vodu, ne pušite. Svi znamo te stvari – tajna je u tome da se to radi dosledno.

Ona kombinuje kardio i trening sa tegovima

“Puštam audio knjigu ili muziku dok trčim na traci 20 minuta“, rekla je ona i dodala da zatim radi trening sa tegovima. Crawford je takođe rekla da voli da pešači sa svojim prijateljicama. “To je najbolji multitasking”, rekla je.

Dan počinje zaista dobrim doručkom

Crawford voli šolju zelenog čaja, a zatim prelazi na zdrav doručak. Ljubitelj je proteinskog šejka od bademovog i kokosovog mleka uz proteinski prah. “To mi pruža veoma dobru energiju“, rekla je za kraj.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije