Harper's Bazaar Srbija

Winona Ryder prvi put otvoreno o Johnny-ju Deppu

Glumica je u velikom intervjuu, koji je dala za Harper's Bazaar, govorila o bivšim i sadašnjim ljubavima, karijeri i krađi u kojoj je uhvaćena 2001.

Kada sam bila mala, sanjarila sam o tome da pravim filmove, ne da igram u njima, započinje Winona Ryder svoju priču, u velikom intervjuu koji je dala za američko, digitalno, julsko izdanje Harper’s Bazaara.

Njeni roditelji su se, oboje u svetu filma, doselili u Kaliforniju kad je glumica imala sedam godina i ona je ubrzo, očarana Holivudom, počela da glumi.

Njena prva uloga dogodila se u romantičnoj komediji Lucas, kad je imala samo 13 godina, a već sa 18 postala je velika zvezda i stekla slavu sa kojom se nije uvek lako nosila. 

Na vrhuncu popularnosti upoznala je Johnny-ja Deppa, i njih dvoje, mladi, lepi, zaljubljeni i talentovani, postaju it holivudski par.

Par je počeo da se zabavlja vrlo brzo pošto se upoznao u Njujorku na premijeri filma Great Balls of Fire 1989. godine. Samo pet meseci pošto su se smuvali, verili su se, a Dep je istetovirao Winona Forever, što je kasnije, nakon raskida posle četiri godina veze, 1993,  promenio u Wino Forever.

Ta tetovaža bila je pominjana na suđenju koje je Depp ove godine imao sa bivšom suprugom, glumicom Amber Heard, jer su se, navodno, oko nje jednom posvađali.

Iako nisu postali bračni par, Ryderova i Depp bili su u velikoj ljubavi. Prvi put nakon mnogo decenija, u pomenutom intervjuu Winona otkriva da joj je život u tom periodu (nakon raskida) bio vrlo težak i to vreme upoređuje sa svojom ulogom na filmu Girl, Interrupted, koji govori o problemima sa mentalnim zdravljem i problematičnim devojkama.

– To je bila moja prekinuta mladost u stvarnom životu, priznala je glumica povezujući svoje iskustvo s filmom o mladoj ženi na lečenju u psihijatrijskoj bolnici.

Kaže da je ključan savet u to vreme dobila od neverovatne terapeutkinje koja joj je rekla da se seti mlađe sebe i proba da bude fina prema toj devojčici, ali i od koleginice Michelle Pfeiffer sa kojom je igrala u filmu The Age of Innocence.

Kada je na setu, priseća se, gledala sve lažne masnice i posekotine koje je imala na sebi zbog uloge zatvorenice u jednom čileanskom zatvoru, koju je igrala u The House of Spirits, pitala se kako bi se ponašala prema toj devojčici u odnosu na to kako se sada ponaša prema sebi i shvatila da je mučila sebe iznutra i da nije dovoljno brinula o sebi.

Priznala je da je tokom devedesetih bila veoma depresivna, čemu je doprinelo i to što je sve vreme očekivala da će joj to što je deo filmske industrije doneti potvrdu o njenoj ličnoj vrednosti i povećati samopouzdanje.

Sa Deppom je, svakako, imala lepu ljubav i kasnije je uvek u superlativima govorila o njemu, čak i kad je bio u žiži javnosti zbog suđenja sa Ameber Heard. 

Kada je ceo skandal između Amber i Deppa počeo, 2016, Ryder je izjavila da Johnny nikad nije bio nasilan prema njoj i da može da priča samo iz svog iskustva, a on je prema njoj bio “veoma dobar i pun ljubavi, neko ko ju je štitio”.

U intervjuu za Harper’s pomenuta je i krađa u kojoj je Winona uhvaćena 2001, u Saks Fifth Avenue na Beverli Hilsu. Iako je i tada objasnila da je, zbog polomljenog ramena, koritisla jake lekove, zbog kojh je bila dezorijentisana, javnost je bila skandalizovana njenim ponašanjem, koje je strogo osudila. Winona je postala jedna od prvih žrtava cancel kulture. 

Danas je Winona srećna, zadovoljna i karijerom i privatnim životom. Već deset godina je u vezi sa Scottom Mackinlay-om Hahnom, modnim dizajnerom. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije