Zašto je baš on najomiljeniji političar među svim ženama sveta?

Justin Trudeau je tek jedan od političara koji su shvatili koliko je u modernom dobu bitan marketing i da neko ko se bavi tim poslom danas nije samo diplomata, već i trendseter. Kada se 2015. godine pojavio na političkoj sceni, pažnju je privukao svojom mladošću, a glasače idealističkim obećanjima. Bio je to trenutak u kome je njegova Liberalna partija posle više od deset godina sklonila sa vlasti konzervativce što je označeno kao jedna od najvećih pobeda Liberala u kanadskoj političkoj istoriji. Četvorogodišnji mandat je pokazao da u praksi nije sve tako idealno kao u predizbornim obećanjima, pa se na novim izborima održanim u oktobru Trudeau žargonski rečeno provukao kroz iglene uši, ali je uspeo i izvojevao novu pobedu za svoje Liberale, a sebi samom još jedan mandat na mestu premijera Kanade.

Pristalice je najviše pridobio brigom za žene, manjine i izbeglice. U politiku je ušao kao najstariji sin nekadašnjeg premijera Pierre Elliot Trudeaua. Rođen je na Božić 1971. a u aprilu sledeće godine njegovi roditelji  su organizovali svečanost na kojoj je američki predsednik Richard Nixon rekao da želi nazdraviti budućem predsedniku Vlade Kanade Justinu Pierreu Trudeau, na šta je njegov otac uzvratio da se nada da će mu sin ukoliko ikada preuzme tu ulogu “imati gracioznost i umeće predsednika”. Danas možemo konstatovati da se obistinilo i jedno i drugo. Vizuelno drugačiji već na prvi pogled, izvan svih klišea prezentnosti jednog političara Trudeau junior možda ne poseduje gracioznost, ali šarm neophodan da bi se ta funkcija obavljala u modernom dobu, svakako. Miljenik je internet generacije jer tačno zna kako im se treba obraćati. Liberalizam koji promoviše odlično kombinuje sa diplomatskim principima i propagira ga tako da previše ne iritira konzervativce. Ume dobro da balansira kada dođe do škakljivih pitanja kao što je legalizacija marihuane za koju se zalaže tako što ističe da nije za dekriminalizaciju kanabisa, nego za legalizaciju, navodeći uz to kako ju je i sam konzumirao pre dolaska na vlast. Njegova biografija je puna nekonvencionalnih detalja na koje uglavnom padaju pripadnice lepšeg pola, zbog čega i nosi titulu velikog zavodnika. U mladosti je radio kao izbacivač u noćnom klubu, glumio je u CBC-evom mini serijalu Veliki rat, a po završetku fakulteta sa dvadesetak prijatelja krenuo na put oko sveta. Izvodio je striptiz u humanitarne svrhe i iz istog razloga se boksovao sa konzervativnim senatorom Patrickom Brazeauom i oba puta pokazao svoj savršeni torzo sa tetovažama na ramenu. Inače se i bavi boksom, istina rekreativno, a istovremeno je i licencirani instruktor bangee jumpinga i snowboarding dok jogu vežba svakodnevno. Ističe da nije macho tip i ponosi se činjenicom da je feminista i da je u njegovom kabinetu zaposleno 50% žena.

Prvi je premijer u istoriji Kanade koji je stao na čelo Parade ponosa, a izbeglice iz Sirije koje su došle u Kanadu je lično dočekao na aerodromu. Za razliku od oca koji je bio osvedočeni ženskaroš poznat po vezama sa Kim Catrall, Barbarom Streisand i Biancom Jagger, Justin je veran i odan svojoj supruzi Sophie Gregorie koju je upoznao još u detinjstvu jer je išla u isti razred kao i njegov brat. Njihov brak važi za najstabilniji na svetskoj političkoj sceni i za Trudeaua predstavlja pravu oazu mira iz koje crpi pozitivnu energiju i osmeh koji gotovo da ne skida sa lica. Njegov stil je besprekoran, pa je postao prava modna ikona. Prepoznatljiv je po šarenim čarapama raznih motiva koje savršeno kombinuje uz formalna odela i koje bi retko koja osoba na funkciji poput njegove uspela da iznese sa toliko originalnosti i šarma.

Foto: Profimedia

Najnovije