
Postoji čokolada koja nije samo uživanje za čula, već i dar prirode, posvećenosti i duboke etičke filozofije.
Paccari, najnagrađivanija organska čokolada na svetu, odnedavno je dostupna i u Srbiji – donoseći sa sobom ne samo vrhunski ukus, već i priču o poreklu, ljudima i zemlji iz koje potiče.
Rođena u Ekvadoru, Paccari (što u prevodu s jezika Kičua znači priroda) više od dve decenije pomera granice u svetu fine čokolade. Svaka tabla je ručno oblikovan manifest brige o tlu, koje rađa najfiniji nacional kakao, o zajednicama koje ga uzgajaju, i o planeti čije resurse koristi s poštovanjem.
Organska, veganska, bez rafinisanog šećera i bez kompromisa – Paccari je prva čokolada na svetu sa Demeter biodinamičkom sertifikacijom, što je čini istinskim luksuzom budućnosti.

Danas, Paccari stiže i u Beograd, pažljivo smeštena u prostor koji deli njene vrednosti – cvećaru Ivona, mesto poznato po eleganciji i istančanom ukusu. U raskošnim gift box pakovanjima, kao i u formi pojedinačnih tabli, Paccari čokolada nudi savršeni spoj poklona i doživljaja.
Savremena žena koja bira pažljivo – bilo za sebe, bilo za nekog posebnog – pronaći će u ovoj čokoladi diskretan simbol sofisticiranosti i svesne potrošnje.
Srpskim ljubiteljima čokolade dostupno je sedam pažljivo biranih ukusa koji spajaju duh Anda sa znatiželjom kosmopolitskog ukusa:





- Limunska trava – osvežavajuće začinska i eterična.
- Marakuja – egzotična, blistava nota tropskog juga.
- Andska ruža – suptilna i floralna kao zaboravljena pesma.
- Kakao zrno i so – savršen kontrast tekstura i intenziteta.
- Raw 70% – sirova snaga čistog kakaa.
- Kardamon – orijentalno topao i misteriozan.
- Esmeralda – omaž zemlji iz koje sve počinje, duboka, zrela i zavodljiva.


U vremenu u kom luksuz više nije samo stvar estetike, već i izbora koji pravimo, Paccari postaje tiha, ali snažna izjava stila.
Nečujno raskošna. Održivog karaktera. I sada, konačno, nadohvat ruke.
Foto: Promo