Harper's Bazaar Srbija

Šta treba i šta ne treba da radite tokom Retrogradnog Merkura

+ kada će Merkur još biti retrogradan u 2024.

Svi mi imamo tu (barem) jednu osobu koja nam na svaki kvar, tehničku grešku ili bilo kakav drugi prekid sistema kaže: Retrogradni je Merkur. Astrolozi tvrde da ovaj fenomen, koji se dešava tri do četiri puta godišnje, ima potencijal da učini naše živote malo haotičnijim nego inače.

Prvi period retrogradnog Merkura 2024. godine počeo je 1. aprila u znaku Ovna i nastaviće se tokom meseca do 25. aprila. Kada je Merkur, planeta komunikacije, mišljenja i putovanja, retrogradna, to ukazuje na to da je njena putanja usporena – otuda i iluzija da se planeta „kreće unazad“. Ovaj tranzit dovodi do sporije energije i problema u komunikaciji, a pod energijom Ovna ovo može pojačati tenzije, smatraju astrolozi.

Da bismo vam pomogli da se što bolje snađete tokom uticaja Retrogradnog Merkura, razrešavamo šta je to što treba da izbegavate tokom ovog perioda, kao I čemu treba da date prioritet. Praćenjem ovih saveta, možete minimalizovati negativne efekte Retrogradnog Merkura i iskoristiti ovaj period da se okrenete sebi na unutra i planirate svoju budućnost.

Šta raditi – a šta ne – tokom retrogradnog Merkura

Ne radite:

Ne žurite sa važnim odlukama.

Ne potpisujte ugovore prebrzo.

Nemojte pokretati nove projekte bez dobrog razmišljanja.

Ne pravite velike kupovine.

Ograničite putovanje ako je moguće.

Nemojte se svađati sa drugima.

Nemojte biti previše strogi prema sebi.

Ne dozvolite da vas stres obuzme.

Ne upuštajte se u konfrontacijske rasprave.

Uradite:

Usporite i uzmite vreme za sebe.

Odvojite vreme za komunikaciju. Dvaput proverite svoju e-poštu, poruke i pisma pre nego što ih pošaljete.

Budite strpljivi i sa razumevanjem sa drugima. Nesporazumi su češći u ovom periodu.

Budite fleksibilni i prilagodljivi.

Razmislite pre nego što govorite ili delate.

Završite tekuće projekte.

Reorganizujte i očistite svoj prostor.

Razmišljajte o svojim ciljevima.

Pravite planove za budućnost.

Kada će Merkur još biti retrogradan u 2024.

Nakon ove – koja je druga od početka godine, dobićemo još dve porcije Retrogradnog Merkura u 2024.

Od 1. aprila do 24. aprila: Merkur je retrogradan u znaku Ovna, a ovo je pogodno vreme da pažljivo razmotrite svoje postupke pre nego što donesete bilo kakve važne odluke kako biste izbegli probleme u nastavku. Post-retrogradna senka se konačno završava 13. maja.

Od 4. avgusta do 27. avgusta: U avgustu će se Merkur videti retrogradnim pod zemaljskim znakom Devica, a posle 14. avgusta će se prebaciti u vatreni znak Lava. Ovo je period kada treba da budete posebno svesni svojih romantičnih odnosa i da učinite sve što možete da sprečite bilo kakve nesporazume. Dok njegova pre-retrogradna senka počinje 16. jula, odlazi 11. septembra.

25. novembar – 15. decembar: Poslednja retrogradnost 2024. ponovo će biti pod Strelcem. S obzirom na to da pada tokom perioda odmora, važno je vreme da još jednom proverite planove, date sebi dodatno vreme za putovanje i učinite sve što možete da izbegnete nepotrebne nesuglasice. Pre-retrogradna senka počinje 7. novembra, a Merkur napušta svoju senku do 2. januara.

Najnovije