5 zemalja koje će prve otvoriti granice za turiste

Misli o odmoru gotovo nikada nisu bile tako neumoljive i tako intenzivne. Međutim, situacija u svetu svakim danom postaje stabilnija, a neke zemlje su već najavile spremnost za prijem turista.

Italija će primati turiste od 3. juna, mada će za početak primati samo posetioce iz zemalja EU. Turisti ne moraju da se pridržavaju dvonedeljnog karantina, već mogu odmah početi sa opuštanjem u italijanskim gradovima i naseljima.

Island se otvara 15. juna: čak će i turisti koji nisu iz šengenskog područja moći da posete tu zemlju. Međutim, karantin u trajanju od 14 dana ili prisustvo negativnog testa na korona virus ostaće obavezno. Isti datum biće ključan za Kipar, gde je 4. maja počelo uklanjanje ograničenja zbog COVID-19.

Od kraja juna ponovo ćemo moći da uživamo i na španskim plažama, jer je i njihova vlast ukinula karantin. Grčka planira da otvori turističku sezonu u nekoliko faza. Sezonski hoteli počeće sa radom 15. juna, a po dolasku u zemlju, selektivno će se izvršiti testiranje na koronavirus.

foto:bazaar.ru

 

Najnovije