Harper's Bazaar Srbija

5 francuskih hit-serija sa Netflixa za koje niste znali

Moda, kreativnost, humor, ljubav i Grad svetlosti – teme su uz koje želimo da se odmaramo nakon završetka radnog dela dana.

Nedelja mode u Parizu i dalje traje, modne vesti pratimo iz dana u dan, a kako je premijera nove sezone Emily in Paris zakazana tek za kraj godine (više pročitajte ovde), inspiracija za serije sa francuskog podneblja koje želimo da pogledamo u pauzi između revija, preko je potrebna.

Budući da su putovanja u stvarnom životu i dalje komplikovana, sledeća najbolja stvar za posetu Gradu svetlosti bilo bi virtuelno putovanje putem Netflixovih najboljih serija.

Od dokumentarnih filmova koji vam ustupaju propusnicu za Nedelju mode u Pariz, preko uvida u umove kreativaca poput Karla Lagerfelda i Oliviera Rousteinga, do komedija sa tipičnim francuskim klišeima, otkrijte pet Netflixovih hitova za uživanje tokom pariske Nedelje mode.

Call my agent

Prateći agente za talente koji se trude da održe svoje klijente srećnim, ova kultna komedija povremeno prikazuje prave filmske zvezde, poput Monice Bellucci i Juliette Binoche, koje igraju izmišljene verzije sebe.

Wonder Boy

Dokumentarac o najmlađem kreativnom direktoru u Parizu posle Yves Saint Laurenta, modnom dizajneru Olivieru Rousteingu, nudi uvid u njegov glamurozan svet, ali i pokazuje neke ranjive trenutke.

Lady J

Sa fenomenalnim kostimima i raskošnim lokacijama, ova drama smeštena u Francusku iz 18. veka, prati aristokratsku udovicu koja planira osvetu ljubavniku nakon što njihova romansa pođe po zlu.

7 days out

Jedna epizoda u ovoj dokumentarnoj seriji posvećena poslednjim pripremama uoči Chanel Haute Couture revije Karla Lagerfelda na pariskoj Nedelji mode, kao i energiji, iščekivanju i kreativnosti koje su pratile ceo proces.

Emily in Paris

Doživite Pariz krupnim očima Amerikanke Emily u ovoj Netflixovoj hit seriji iz 2020. godine.

Foto: Profimedia, YouTube

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije