Harper's Bazaar Srbija

7-minutne ovacije za Jacoba Elordia i “Priscillu” u Veneciji

Glumcu je odobren dolazak na filmski festival usred štrajka od strane SAG-AFTRA radi promocije filma.

“Priscilla”, drama Sofie Coppole, sinoć je izazvala eksploziju emocija na filmskom festival u Veneciji, 7-minutnim ovacijama publike. Rediteljka i Priscilla Presley prisustvovale su premijeri, zajedno sa zvezdama filma Jacobom Elordiem i Cailee Spaeny.

Nakon Baz Luhrmannovog “Elvisa”, Coppola je preko Jacoba oživela kralja rokenrola, portretom koji nije bio tako laskav. Ovaj Elvis je zavisnik od tableta za spavanje, neuravnotežen je i kontroliše svoju devojku – dok je vara.

Film se možda zove „Priscilla“, ali publika je ispred teatra Sala Grande skandirala jedno ime: „Jacob! Jacob! Jacob!”, van crvenog tepiha. Elordi, 26-godišnji australijski glumac kog je proslavila “Euphora”, odisao je razmetljivošću Brada Pitta iz 90-ih, dok je davao autograme i pravio selfije.

„Prisila”, koja je naišla na odobravanje venecijanske kritike, zasnovana je na autobiografiji Priscille Presley „Elvis i ja”, koju je Coppola potom prilagodila. Film se usredsređuje na Priscillin život i njenu ljubavnu vezu sa kraljem rokenrola, prateći je od tinejdžerskog doba do njenog dolaska u Grejslend.

“Priscilla” bi trebalo da se pojavi u bioskopima 27. oktobra.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije