Harper's Bazaar Srbija

Avgustovski vodič za bindžovanje: Šta stiže na streaming servise ovog meseca

Bar pet ostvarenja ne smete propustiti.

Stigao je avgust, a za većinu to znači samo jedno –  godišnji odmor! Naravno da se radujemo svim mestima koja ćemo posetiti, društvenim dešavanjima koja ovog meseca nećemo propustiti, aktivnostima na otvorenom, produženim vikendima i odlascima na more, u šta se nikako ne uklapa sedenje kod kuće i gledanje serija. Ukoliko imate vreme da ispratite neku novu seriju ili film, predlažemo da to uradite dok čekate let, ili u avionu, vozu, na zadnjem sedištu automobila dok se vozite na željenu destinaciju.  

Predstavljamo novitete na koje bi trebalo da obratite pažnju, a koji stižu na popularne streaming servise u avgustu. 

Netflix

Insecure – prvi avgust

Ovu američku humoristično-dramsku televizijsku seriju kreirali su Issa Rae i Larry Wilmore, a delimično se temelji na Issinoj hvaljenoj web seriji Awkward Black Girl. Na Netflix (pravo sa HBO-a) stiže pet sezona serije koja je planetarni uspeh donela i Jay-u Ellisu.

Heartstopper, sezona 2 – treći avgust

Britanska romantična TV serija o odrastanju, adaptirana prema web-stripu i istoimenom grafičkom romanu autorke Alice Oseman, u drugoj sezoni odigrava se, delimično, i u Parizu.

Painkiller – 10. avgust

Jedna od najiščekivanijih serija ovog meseca, Painkiller delimično je zasnovana na izveštajima novinara Patricka Raddena Keefea i Barry Meier, kao i Keefeovom bestseleru Empire of Pain, a obrađuje krizu koja u sve većoj meri zahvata Ameriku – zavisnot od opioida. Glumačku ekipu predvodi Matthew Broderick, a ako je prema pisanju kritike, verovatno ćemo gledati seriju o kojoj će se najviše pričati ove godine.

Who Is Erin Carter? – 24. avgust

Mirni život jedne Britanke u Barseloni potpuno se otima kontroli kada oružana pljačka u supermarketu razotkrije njenu tajnu, i – nasilnu prošlost.

SkyShowtime

Bupkis – 4. avgust

Bupkis je nova komedija u kojoj Pete Davidson (The King of Staten Island, Saturday Night Live) pokušava da se snađe u jedinstvenoj porodičnoj dinamici i izazovima koje donosi slava kako bi uspostavio iskrene odnose. Sem Petea, igraju Edie Falco (The Sopranos, Nurse Jackie) i Joe Pesci (Goodfellas, The Irishman) uz brojne zvezde u sporednim ulogama.

Disney +

Only Murders in The Building, treća sezona – 10. Avgust

Stiže nam treća sezona humorističke serije u kojoj glavne uloge pripadaju triju koji čine Selena Gomez, Steve Martin i Martin Shot, a kojima se u nastavku pridružuju dve glumačke legende – Maryl Streep i Paul Rudd. Iako su se u prvoj sezoni serije dogovorili da će istraživati samo ubistva koja se dešavaju u njihovoj zgradi, trio se ovog puta seli u pozorište.

HBO Max

Rap Sh!t, druga sezona – 10. avgust

Rap Sh!t je američka humoristička TV serija koju je kreirala Issa Rae za HBO Max (koju ovog meseca gledamo na Netflixu u seriji koja ju proslavila širom sveta, Insecure). Radnja se odvija oko rep muzičara iz Majamija koji pokušavaju da dođu do uspeha u muzičkoj industriji.

Prime Video

The Lost Flowers of Alice Hart – četvrti avgust

Smeštena u Australiji, radnja ovog ostvarenja zanovana je na romanu australijske spisateljice Holly Ringland. U centar zbivanja stavlja devetogodišnju Alice, koja je i naratorka serije, nakon što tragično izgubi roditelje u misterioznom požaru. Devojčica se seli na Thornfield flower farmu, kako bi živela sa bakom June. Tamo Alice saznaje duboko zakopane tajne svoje porodice, odrastajući u prelepu mladu ženu koja se nosi sa svojom komplikovanom istorijom. U glavnim ulogama gledamo Sigourney Weaver i Alyciju Debnam-Carey.

Tekst: J. M. 

Fotografija: Profimedia 

Video: YouTube

Najnovije