Harper's Bazaar Srbija

Filmski maraton: Šta da gledate ovog vikenda u bioskopima

Ostalo je još dva dana Festa, a stiglo je i nekoliko novih ostvarenja na redovan repertoar bioskopa.

Još ovog vikenda možete uživati na Festu. Karata ima, na sajtu proverite šta sve možete da gledate i gde (fest.rs), a mi vam predlažemo nekoliko maestralnih ostvarenja. Osim festovskih, tu su i filmovi na redovnom bioskopskom repertoaru – izašao je novi Betmen, kažu najmračniji od svih dosad snimljenih, a tu je domaći Ključ, koga su okarakterisali kao srpski Da Vinčijev kod. Prognoza kaže da nas za vikend očekuje lepo vreme, pa preko dana odmarajte na nekoj od beogradskih reka, a uveče prošetajte do omiljenog bioskopa po malo filmske magije. Izbor naslova za gledanje na velikom platnu dugačak je i šaren – nešto će sigurno biti i po vašem ukusu. 

Električni život Luja Vejna

Režija: Will Sharpe

Uloge: Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Andrea Riseborough, Toby Jones, Sharon Rooney, Taika Waititi, Nick Cave, Olivia Colman

Radnja: Istinita priča o ekscentričnom britanskom slikaru Luju Vejnu, čije su razigrane, ponekad čak i psihodelične slike pomogle da se promeni percepcija javnosti o mačkama. Kroz neverovatne avanture ovaj inspirativan, neopevan heroj nastoji da krajem 19. i u prve tri decenije prošlog veka otkrije “električne” misterije sveta i na taj način bolje razume vlastiti život i dubinu ljubavi prema supruzi Emili.

Projekcije: 5. mart – Cineplexx Galerija Belgrade (sala IMAX) u 16:30, Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 1) u 17, Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 2) u 17:30; 6. mart – Dvorana Kulturnog centra Beograda u 12:30, Cineplexx Galerija Belgrade (sala 5) u 18:45.

Jockey

Režija: Clunt Bentley

Uloge: Clifton Collins, Molly Parker, Moises Arias, Logan Cormier, Colleen Hartnett, Vincent Francia, Marlon St. Julien, Danny Garcia

Radnja: Iskusni jahač Džekson Silva, koji je izdržao decenije trka na konjičkoj stazi, zbog pogoršanja zdravlja suočava se sa poslednjom sezonom u ovom sportu. Uz pomoć Rut i novog konja koji obećava, Džekson počinje da se priprema za zadnje prvenstvo u karijeri, razmišljajući o svom nasleđu.

Projekcije: 5. mart – Kombank dvorana (sala 1) u 12:15, Dvorana Kulturnog centra Beograda u 14:30, Cineplexx Galerija Belgrade (sala 3) u 17, Cineplexx Galerija Belgrade (sala 5) u 21. 

Heroji radničke klase

Režija: Miloš Pušić

Uloge: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Predrag Momčilović, Stefan Beronja Cile, Aleksandar Đurica, Mihajlo Badža Pleskonjić, Bojana Milanović, Ervin Hadžimurtezić, Filip Đurić, Peđa Marjanović, Marko Vasiljević

Radnja: Lidija radi za kontroverznog građevinskog investitora. Zadatak joj je da kontroliše grupu građevinskih radnika na novootvorenom gradilištu. Radnici su nezadovoljni svojim položajem i pokušavaju da se izbore za svoja prava. Situacija se komplikuje, a borba za radnička prava postaje borba za život i smrt. Lidija mora da se opredeli na čijoj je strani.

Projekcije: 5. mart – Dvorana Kulturnog centra Beograda u 19:30; 6. mart – Bioskop Fontana u 15:00, Jugoslovenska kinoteka sala Makavejev u 18:30.

Hoću muža

Režija: Sonya Karpunina

UlogeMiloš Biković, Kristina Asmus, Marina Aleksandrova, Sergei Gilev, Yuliya Aug, Sergey Komarov, Anastasiya Ukolova, Agniya Kuznetsova, Nadezda Sisojeva, Anna Tsukanova-Kott, Yevgeniy Kartashov, Evgeniya Akhremenko

Radnja: Za novinarku Ljubu sve u njenom životu odvija se po planu: radi kao voditeljka na televiziji i ima uspešnog i bogatog verenika Roberta. Ali taj plan odlazi dođavola kad Ljubin mobilni prestane da radi, pa ona zatraži da poziv obavi s telefona slučajnog prolaznika. To je Sergej, čiji je život do tada takođe proticao mirno i odmereno. Ovaj susret će pokrenuti seriju događaja koji će u potpunosti promeniti Ljubin i Sergejev život, a i njih same.

Projekcije: 5. mart – Cineplexx Galerija Belgrade (sala Imax) u 19, Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 1) u 19:30; 6. mart – Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 2) u 20 časova.

Iz Afrike s ljubavlju

Režija: Nicolas Bedos

Uloge: Jean Dujardin, Pierre Niney, Natacha Lindinger, Fatou N’Diaye, Wladimir Yordanoff, Pol White, Melodie Casta, Ricky Tribord, Hersi Abdirizak, Gilles Cohen

Radnja: Godine 1981, svet se promenio od poslednjih avantura OSS 117, najboljeg francuskog tajnog agenta. Feminizam sve više raste, kompjuterska tehnologija se razvija, a komunisti vrebaju svuda. Usred svog tog meteža, Francuska šalje svog špijuna u Afriku da pomogne predsedniku Bambi, čijim ponovnim izborom prete pobunjenici koje tajno vodi njegova mlada supruga.

Projekcije: 6. mart – Cineplexx Galerija Belgrade (sala Imax) 21:30, Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 1) u 22:00, Cineplexx Ušće Shopping Center sala 2 u 22:30.

Kockar

Režija: Paul Schrader

Uloge: Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe, Alexander Babra

Radnja: Vilijam je bivši vojni islednik koji živi ispod radara kao kockar sa niskim ulozima. Njegov život je uzdrman kada naiđe na Cirka, mladića koji želi da se osveti njihovom zajedničkom neprijatelju. Uz podršku misterioznog finansijera, Vilijam uvodi Cirka u krug kazina, ali otkriva da ga duhovi prošlosti neće tako lako osloboditi.

Projekcije: 5 mart – Kombank dvorana (sala 1) u 19:30; 6. mart – Cineplexx Galerija Belgrade (sala Imax) u 16.30, Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 1) u 17, Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 2) u 17:30, Dvorana Kulturnog Centra Beograda u 19:30, Jugoslovenska kinoteka (sala Makavejev) u 21.

Mali Twist

Režija: Robert Guédiguian

Uloge: Stéphane Bak, Alicia Da Luz Gomes, Saabo Balde, Bakary Diombera, Ahmed Dramé, Diouc Koma, Miveck Packa, Isaka Sawadogo, Ben Sultan, Alassane Gueye

Radnja: U glavnom gradu Malija, Bamaku, 1960. godine omladina otkriva rokenrol tek uvezen sa zapada i sanja o političkoj revoluciji. Tokom jedne igranke, mladi socijalista Samba zaljubljuje se u živahnu Laru koja je pred udajom. Da bi izbegla prinudni brak, Lara beži sa Sambom, ali im njen budući suprug ne dozvoljava da sanjaju zajedniču budućnost.

Projekcije: 6. mart – Kombank dvorana (sala 6) u 16:30, Cineplexx Galerija Belgrade (sala Imax) u 19:00, Cineplexx Ušće Shopping Center (sala 1) u 19:30,

Idemo, Idemo 

Režija: Mike Mills

Uloge: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman, Scoot McNairy

Radnja: Kada uperite mikrofon ili kameru u nekoga, vi mu implicitno kažete da je važan, barem u tom trenutku. Novi film Mikea Millsa je pogled na to kako odrasli i deca funkcionišu zajedno, kao tandem. Činjenica je da deca većinu stvari nauče od odraslih ljudi. No, i odrasli mnogo toga mogu naučiti od dece, samo ako se potrude. Zato ih ne treba potceniti, već učiti od njih, dati im pravo glasa i posvetiti im vreme. Sa naturalizmom u izvođenju, vrhunskim scenarijem i brilijantnom režijom, “Idemo, Idemo” (C’mon C’mon) je film vredan pažnje i poštovanja. Mills želi da upijete svaki trenutak koji provedete sa njegovim likovima. 

Projekcije: Film može da se pogleda u većini Cineplexx bioskopa, a vreme prikazivanja proverite na sajtu svakog bioskopa pojedinačno. 

Betmen

Režija: Matt Reevs

Uloge: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, Peter Sarsgaard

Radnja: Nakon godina lutanja ulicama Gotama i sa tek nekoliko pouzdanih saveznika – usamljeni osvetnik postaje jedino utelovljenje pravde među svojim sugrađanima. Kada Gotamovu elitu napadne sadistički ubica, niz zagonetnih tragova vodi najvećeg istražitelja podzemlja u najmračniju avanturu do sada. Betmen Matta Reevsa donosi brojne poznate negativce koji dobijaju mračni novi izgled. Tu su Ridler, Žena-mačka, Pingvin.

Projekcije: Film je od nedavno na redovnom bioskopskom repertoaru. 

Ključ

Režija: Marko Sopić

Glumci: Sonja Kolačarić, Radivoje-Raša Bukvić, Branimir-Bane Popović, Mirko Vlahović, Rastko Janković, Boris Komnenić, Džek Dimić, Isidora Gađanin, Ljubomir Ljuba Bandović, Jelica Kovačević

Radnja: Legenda kaže da se u skrivenom blagu cara Despota Stefana nalazi veoma vredna vizantijska relikvija – Konstantinovo blago. Relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve, koja smatra da im ovo istorijsko blago oduvek pripada. Za taj zadatak spremna je da angažuje i mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu “vojsku” i da aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju. Ključ koji vodi do blaga vekovima, iz generacije u generaciju, štite Vitezovi Reda Zmaja, koji ulogu čuvara nasleđuju od svojih predaka.

Projekcije: Film je na redovnom bioskopskom repertoaru, a vreme projekcija pogledajte na sajtovima bioskopa u koje planirate da idete.

 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Fest/Promo (naslovna slika iz filma “Električni život Luja Vejna”)

Najnovije