Harper's Bazaar Srbija

Šta da gledate ovog vikenda u bisokopu: Avanture, akcije i Zlatni dečko

Ima li boljeg načina da provedete slobodno vreme od odlaska u bioskop?

Ako cela 2022. bude kao januar, filmski sladokusci uživaće u bioskopskom repertoaru ove godine. Na samom početku održana je premijera domaćeg filma Zlatni dečko, a svi znamo da naša publika najviše voli domaća ostvarenja. Uskoro će ih obradovati još jedno, Bilo jednom u Srbiji, o zlatnim danima grada Leskovca. 

Što se tiče svetske kinematografije, godina samo što je počela, a u bioskopima se prikazuje blokbaster “The King’s Man: Početak”, u kome jednu od glavnih uloga tumači naša Branka Katić

Predlažemo nekoliko filmova koje možete pogledati ovog vikenda u beogradskim, niškim i novosadskim bioskopima. 

Zlatni dečko 

Debitansko ostvarenje Ognjena Jankovića (koga naša publika poznaje kao jednog od članova grupe Beogradski sindikat), Zlani dečko bavi se životom neverovatno talentovanog mladog fudbalera, koga krasi nezgodan karakter. U glavnoj ulozi je i samo čudo od deteta, proslavljeni Denis Murić, a deo glumačke postave čine i Petar Strugar, Ljuba Bulajić, Tihomir Stanić, Jovana Gavrilović. Ovo je sve, samo nije priča o fudbalu, pa spremite maramice i zaputite se u prvi obližnji bioskop. 

 

The King’s Man: Početak

Priča o poreklu i nstanku Kingsman tajne organizacijeAkcija, zabava, britanski humor, otkačeni Raspućin i Branka Katić su dovoljni razlozi da se film pogleda uz kokice u bioskopskoj sali. Tu su još i Ralph Fiennes, Daniel Bruhl, Rhys Ifans koji nas uvode u period oko Prvog svetskog rata. Provod zagarantovan

Vuk i lav 

Nakon dedine smrti, dvadesetogodišnja Alma odlučuje da se vrati u svoj dom iz detinjstva – malo ostrvo u srcu veličanstvene kanadske šume. Dok je tamo, ona spašava dva bespomoćna mladunca: vuka i lava. Oni stvaraju neraskidivu vezu, ali njihov svet se ubrzo ruši kada čuvar šume otkriva životinje i odvodi ih. To je samo početak prelepe emotivne priče o ljubavi, prijateljstvu i neraskidivim vezama. 

355

Opako žestoka ekipa ženskih CIA agenata,  koje igraju Jessica Chastain, Lypita Nyongo, Diane Krueger i Penelope Cruz, udruže snage i krenu da spašavaju strogo čuvano oružje od stranih plaćenika, nastane prava seksi akcija. Radnja se odvija širom sveta – od pariških bistroa do šarenih pijaca Maroka i raskošnih aukcijskih kuća u šangaju, a gluma je odlična. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia 

 

Najnovije