Harper's Bazaar Srbija

Bridget Jones’ Diary 4: Šta možemo da očekujemo?

Renée Zellweger, Colin Firth i Hugh Grant spremni su još jednom da ožive svoje kultne likove.

Skoro deceniju nakon što smo poslednji put videli našu haotično simpatičnu heroinu u svoj njenoj rasuloj slavi, Bridget Jones će se ponovo vratiti na naše ekrane. Veruje se da će se četvrti film u franšizi Bridget Jones’ Diary, koji će početi da se snima u maju, fokusirati na Brigetine (koju glumi Renée Zellweger) romantične potrage sa njena dva ljubavna interesa iz prve trilogije filmova (Colin Firth i Hugh Grant).

Prema Daily Mail-u, predprodukcija je „uveliko u toku“. „Snimanje je već planirano i sva predprodukcija je spremna“, rekao je izvor za publikaciju. „Postojala je doza neizvesnosti oko toga da li će se pokrenuti, ali film stiže. Renee je uzbuđena što će još jednom oživeti Bridget. Ona toliko obožava taj lik. Očekuje se da će Bridget Jones groznica zahvatiti London ovog proleća.”

Pa, uzbuđenje definitivno raste. Evo šta sve još znamo o povratku čuvenog Londonskog trojca.

Šta će biti radnja radnja filma?

Iako se malo zna o zapletu četvrtog filma, izvor blizak njegovoj produkciji potvrdio je da će 4. deo imati ‘razorni obrt’, što neće biti veliko iznenađenje s obzirom na šok koji došao u trećem filmu. U trećem delu omiljenog filmskog serijala – posle Bridget Jones’ Diary iz 2001. i Bridget Jones: The Edge of Reason iz 2004. – videli smo 32-godišnju britansku samicu, koja je konačno pronašla svoj srećan kraj. U Bridget Jones’ Baby, Bridget se udaje za Marka Darcya, dok njena druga simpatija, Daniel Cleaver, gine u avionskoj nesreći – ali priča nije zasnovana ni na jednoj od knjiga Helen Fielding.

Na pitanje o četvrtom delu filma, pre dve godine, Fielding, autorka Bridget Jones’ Diary novele, otkrila je da radi na adaptaciji svog romana Mad About the Boy iz 2013. godine, čija se radnja dešava četiri godine nakon što Darcy takođe umire i Jones balansira život samohrane majke i povratak ljubavnom živozu u 50-im.

Ko će činiti glumačku ekipu?

Malo se zna o tome ko će činiti glumačku ekipu četvrtog filma, ali se veruje da će trilogija glavnih uloga u franšizi ponoviti njihove uloge. Tokom pojavljivanja u emisiji The Talk 2019. godine, Zellweger je potvrdila da bi bila zainteresovana da još jednom glumi Bridget Jones. “Bridget Jones: The Menopause”, našalila se Zellweger.

Kada možemo očekivati premijeru filma?

Iako se u početku verovalo da je štrajk SAG-AFTRA zaustavio proizvodnju, sada nema sumnje da je predprodukcija uveliko u toku i veruje se da će produkcija filma početi u maju, što bi moglo da produži datum objavljivanja za 2025. Stay tuned!

Foto: Profimedia

Najnovije