Harper's Bazaar Srbija

Da li će Reese Witherspoon još jednom oživeti “Legally Blonde”

Otkrivamo sve što znamo o adaptaciji serije koja je trenutno u razvoju.

Reese Witherspoon i njena produkcijska kuća Hello Sunshine, udružili su se sa Amazonom, kako bi razvili seriju njenog kultnog filma iz 2000-ih, Legally Blonde. Josh Schwartz i Stephanie Savage, poznati po produkciji televizijskih hitova kao što su Gossip Girl i The OC., imaju zadatak da naprave seriju, čija se tačna premisa još uvek čuva u tajnosti.

Ko režira seriju?

Schwartz i Savage, zajedno sa Lauren Neustadter i Witherspoon iz Hello Sunshine, Marc Platt i Amazon MGM Studios, svi su producenti ovog potencijalnog spinoffa. Takođe se čini da Amazonova platforma za striming i Hello Sunshine nastoje da pretvore filmove Legally Blonde u franšizu sa više serija, sa potencijalnom drugom serijom takođe u ranoj fazi. Nasuprot tome, još uvek ne znamo da li Reese Witherspoon namerava da ponovi svoju kultnu ulogu Elle Woods u potencijalnoj TV seriji.

Pre otprilike godinu dana, Deadline je otkrio da je Legally Blonde bio među naslovima odabranim iz MGM biblioteke  za potencijalne filmske i TV adaptacije nakon što je Amazon kupio renomirani holivudski studio. Saradnja sa Reese izgledala je kao logičan izbor da se iskoristi intelektualna svojina.

Prva adaptacija “Pravne plavuše” objavljena je 2001. godine, a scenario su napisale Karen McCullah Lutz i Kirsten Smith kao filmsku adaptaciju romana Amande Brown iz 2001. godine, takođe pod nazivom Legally Blonde. Ostvarenje u kom je Reese igrala studentkinju prava na Harvardu; postiglo je ogromnu količinu kritike, a istovremeno je stvorilo ogroman kulturni uticaj. Tvrdi se da upravo ovaj film ono što je Reese dovelo do slave. Nakon toga, 2003. usledio je nastavak Legally Blonde 2: Red, White, and Blonde, zajedno sa spinoff-om Legally Blondes iz 2009. godine, koji je prvobitno zamišljen kao potencijalni pilot serije. U istom članku, Deadline je takođe izvestio da je Legally Blonde 3, čiji su koautori Mindi Kaling i Dan Goor, već neko vreme u razvoju.

Potencijalna radnja serije

Glumica je ranije rekla za Hollywood Reporter da je zainteresovana da ponovo preuzme ulogu Elle u svojim 40-im godinama. „Želim da otkrijem šta godine znače tom liku“, rekla je Reese 2019. „Starenje, savremene ideje, kako su stvari evoluirale — ili nisu evoluirale“.

Možda će u ovoj adaptaciji radnja pratiti stariju Elle Woods dok ona nastavlja da pravi političke pometnje u Vašingtonu. Možda će je publika videti kao političarku ili vrhunskog advokata za prava životinja sa sopstvenom kancelarijom. Sećate se kako je bila srećna do kraja života sa Emmettom? Možda ćemo videti kako ih bračni život tretira kao dva veoma uspešna advokata — volimo dobar par koji ima moć na ekranu.

Foto: Profimedia

Najnovije