Harper's Bazaar Srbija

Gde da pogledate filmove nominovane za Oskara?

Pripremite kokice i ćebe za ušuškavanje jer imamo plan za vaše sledeće filmsko veče.

Ove nedelje, vaše omiljene zvezde i filmovi iz protekle godine prirediće svoj poslednji spektakl u sezoni dodele nagrada na Oskarima 2024. Iako prošla godina obiluje priznanjima za neka od najvećih dostignuća u filmskoj industriji, najviše iščekivana nagrada je, naravno, ona za Najbolji film. Mešavina blokbaster hitova, internacionalnih ostvarenja i filmova sa striming platformi, nominacije za Najbolji film predstavljaju creme de la creme – mnogi od njih već su dobili zaslužena priznanja tokom ove sezone dodele nagrada.

Dodela Oskara za 2024. godinu održaće se u nedelju, 10. marta. Sa svega par dana pre ceremonije, još uvek postoji vreme da pogledate (ili ponovo pogledate) sve nominovane filmove pre početka dodele. Nastavite sa čitanjem kako biste saznali gde možete strimovati ovogodišnje nominovane filmove.

Barbie

U filmu “Barbie”, sa sjajnim glumcima Margot Robbie i Ryanom Goslingom, fokus je kako na teškoćama, tako i na lepoti ženskog iskustva, ostavljajući gledaoce duboko dirnutim. Film, koji je dobio osam nominacija za Oskara, sada je dostupan za strimovanje na HBO Max-u, YouTube-u

Oppenheimer

“Oppenheimer” prati život i rad naučnika J. Roberta Oppenheimera tokom razvoja i stvaranja atomske bombe. Ovaj dobitnik Zlatnog globusa za Najbolji film trenutno je dostupan za iznajmljivanje.

Killers of the Flower Moon

U filmu “Killers of the flower moon”, sa sjajnim glumcima Leonardom DiCapriom i nominovanom za Oskara 2024. Lily Gladstone, prikazana je kriminalistička drama zasnovana na priči o članu plemena američkih Indijanaca koji se bori da spase svoju zajednicu. Film je dostupan za strimovanje na YouTube-u, Google Play Filmu ili Amazon Prime Videu.

Poor Things

U filmu “Poor things”, protagonista Bella Baxter (tumači je Emma Stone) prolazi kroz duboku unutrašnju transformaciju, dok istovremeno zagovara jednakost i oslobođenje. Ovaj film Možete pogledati u bioskopima širom Srbije.

Maestro

Režiran od strane Bradley Coopera, “Maestro” prati život kompozitora/dirigenta Leonarda Bernstajna, uključujući i njegov odnos sa glumicom Feliciom Montealegre. Film je sada dostupan za strimovanje na Netflix-u.

The Holdovers

Komedija-drama “The Holdovers” prati nastavnika u školi u Novoj Engleskoj (Paul Giamatti) koji je zaglavljen na kampusu tokom Božića sa grupom problematičnih učenika. Strimujte ga ekskluzivno na Peacock-u. Alternativno, možete ga iznajmiti na Amazon Prime Video-u ili Google Play Filmu.

Anatomy of a Fall

Haos filma “Anatomy of a Fall” počinje kada lik Sandre Hüller pokušava da dokaže svoju nevinost u ubistvu svog muža, dok je njen slepi sin jedini svedok zločina. Trenutno, ovaj triler je dostupan samo za iznajmljivanje putem Amazon Prime Video-a, YouTube-a ili Google Play Film-a.

Past Lives

“Prošli životi”, sa glumcima Gretom Lee i Teo Yoo, prati priču o dva prijatelja iz detinjstva koji se ponovo sreću nakon 24 godine razdvojenosti. Ovaj dirljivi romantični film sada je dostupan za strimovanje na Amazon Prime Video-u.

The Zone of Interest

Bazirana na romanu iz 2014. godine Martina Amisa, istorijska drama “Zona interesovanja” prikazuje život Rudolfa Hossa, koji želi da izgradi život za svoju porodicu pored koncentracionog logora. Film će uskoro biti dostupan na HBO Max-u, ali datum još nije objavljen.

Foto: Profimedia/youtube

Najnovije