Kultura / Film & TV

Pre nego što pogledate film Don’t Worry Darling, ovih 10 ostvarenja Florence Pugh morate da vidite

Iako ima samo 26 godina, iza sebe ima ozbiljne filmske naslove i saradnje.

Engleskinja Florence Pugh, koja nas je prvo oduševila svojim I’m Just a Woman monologom u filmu Male žene, a onda i “free the nipple” postom na instagramu, u kome je objasnila zašto je degutantno da ljudi komentarišu njene grudi, trenutno je jedna od  najangažovanijih glumica u Holivudu

Uskoro je gledamo kao princezu Irulan Corrino u nastavku filma Dune, kao i u najiščekivanijem filmu godine, posebno kod fanova Harryja Stylesa, Don’t Worry Darling, u kojem ona i engleski muzičar igraju bračni par.

Don’t Worry Darling je drugi film koji kao rediteljka potpisuje američka glumica Olivia Wilde, a nakon što bude prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, imaće svetsku premijeru 23. septembra.

Pre nego što je vidite u ulozi nesrećne američke domaćice, pogledajte deset filmova u kojima je Florence Pugh apsolutno maestralna.

The Falling

Ovo je glumičin debi, a u pitanju je misterija-drama, rediteljke Carol Morley. Pughova i Maisie Williams, koju znate kao Aryu Stark iz serije Game of Trones, igraju najbolje prijateljice, Abbie i Lydiju, učenice u jednoj engleskoj, ženskoj školi koju pogađa čudna epidemija. 

Lady Macbeth

Radnja ove mraćne erotske drame smeštena je u ruralnu Englesku devetnaestog veka, a Florence igra Katherine, nasilnu ženu koja je upletena u strastvenu aferu sa čovekom koji radi na imanju njenog muža. Ova uloga joj je donela nominaciju za BAFTA nagradu. 

The Commuter

Pughova u ovom trileru iz 2018. godine ne igra glavnu ulogu, ali je i malo prostora dovoljno da briljira. Ona je gotičarka Gwen, a prisiljena je da podržava nasilnog dečka koji ima lažnu legitimaciju, dok se susreće sa bivšim policajcem, sada prodavcem osiguranja, kojeg tumači Liam Neeson.

King Lear

Ovaj televizijski film predstavlja adaptaciju jedne od najpoznatijih Šekspirovih drama, ali je smeštena u distopijski, moderni London. Ova uloga je visoko pozicionirala Florence na listi mladih i uspešnih holivudskih glumica.Ona je Cordelia, najmlađa ćerka kralja Lira, kojeg igra Anthony Hopkins.

Outlaw King

U ovoj istorijskoj drami čija je radnja smeštena u XIV vek, Florence igra Elizabeth de Burgh, ženu škotskog kralja Roberta, kojeg glumi Chris Pine, a zatičemo ih u trenutku kad Robert želi da sruši englesku monarhiju. U filmu igraju i Aaron Taylor – Johnson i Tony Curran, a svi zajedno čine ovaj film nezaboravnim epskim iskustvom.

Malevolent

U hororu Olafa de Fleur Johannessona iz 2018, Florence igra sestru koja zajedno sa bratom vara ljude, nudeći im razne usluge svojim lažnim paranormalnim sposobnostima. Kad dobiju zadatak da se usele u zaposednutu kuću na polju, stvari poprimaju neočekivan obrt.

Fighting With My Family

Zasnovan na dokumentarcu The Wrestlers: Fighting with My Family, obaj sportski film iz 2019. godine predstavlja biografski portret rvača, sestre Paige i njenog brata Zaka Zodiaca. Ovaj film dopustio je Florence da zasija i da je vidimo u dirljivim, dramskim momentima, ali i komičnim.

Midsommar

Ovaj film je lansirao Florence od zvezde indie filmova do mainstrim tražene glumice. Ona je Dani, američka studentkinja koja sa svojim dečkom (Jackom Reynorom) odlazi na proslavu letnje dugodnevice u jednu švedsku komunu. Ovo nije samo horor film već je i priča o tuzi i prekidanju intimnosti između dvoje ljudi.

Little Woman

U Malim ženama Grete Gerwig, filmu zasnovanom na istoimenom romanu Louise May Alcott, Florence igra najmlađu sestru, Amy March, koja je u ranijim verzijama ovog filma bila najmanje voljena, a sada postaje jedan od najdražih likova, posebno kad održi svoj I’m Just a Woman monolog.

Black Widow

Ulazak u Marvelov filmski univerzum, istovremeno označava dospevanje u grupu A-listera. U Crnoj udovici, Pugh tumači mlađu sestru glavne junakinje, Yelenu Belovu, a radnja celog filma se vrti zapravo oko njih dve.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, YouTube 

 

Pročitajte još