Gde se nalazi najusamljeniji svetionik na Jadranu?

Saznajte u NOVOJ sezoni serijala EVROPA ODOZGO na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC.

Putovanje iznad Evrope se nastavlja. Nakon što su kamere kanala NATIONAL GEOGRAPHIC prošle godine zaplovile od severa do juga Srbije, od 25. juna na istom kanalu premijerno počinje da se emituje šest novih epizoda (nedeljom u 22.00) popularnog dokumentarnog serijala Evropa odozgo.

Iz ptičje perspektive doživećemo jedinstvene regije Evrope – kao nikad do sada. Zapanjujući snimci iz vazduha dočaraće nam predele Evrope u različitim godišnjim dobima, i to u sekundi. Otkrićemo kako su tradicija, inženjerski poduhvati i prirodna čuda oblikovali ovaj epski kontinent. Serijal će nam prikazati njegov živahan portret kao i ljude koji održavaju svoju tradiciju živom.

Ovog puta ponovo se vraćamo na sever Evrope. Na početku ćemo videti neke od Od rekordnih inženjerskih projekata u Beneluksu koji svojom kompleksnošću i veličinom – oduzimaju dah. Put nas dalje vodi – do Božića. Ovog puta slavimo ga u srcu Mediterana. Na Malti. I taman što se malo zagrejemo, vreme je da se ponovo toplije obučemo. Jer idemo na Island. Tamo se bavimo spasavanjem atlantskog pafina. Za one koji ne znaju o kakvom tipu životinje je reč, u pitanju je arktički morski papagaj. Razlog više da pogledate novu sezonu serijala Evropa odozgo.

Prva epizoda novog ciklusa ponovo će nas vratiti u region. Budući da će NATIONAL GEOGRAPHIC kamere svoju ovogodišnju avanturu započeti iznad Mediterana, jedan segment priče biće posvećen Hrvatskoj. Tako ćemo, prateći, jadransku obalu doleteti do najusamljenijeg svetionika u Hrvatskoj. A gde se on nalazi, otkrićete ako budete uz kanal NATIONAL GEOGRAPHIC u nedelju 25. juna od 22.00.

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo 

Najnovije