Harper's Bazaar Srbija

Iz prve ruke: Učestvujte u izgradnji najvećih svetskih čuda sa Danielom Ashvilleom

Svakog petka na kanalu National Geographic u 21 sat, u emisiji Izgradnja bez granica, gledajte kako se buši tunel kroz Alpe, postavljaju led ekrani na ogromnu kulu u Las Vegasu i gradi hala LA Klipersa.

Uzbuđenje. Inspiracija. Fascinacija. To su samo neka od stanja kroz koja ćete prolaziti gledajući emisiju Izgradnja bez granica: Daniel Ashville na kanalu National Geographic. Građevinac, istraživač i vizionar, britanski influenser i ova YouTube zvezda Daniel Ashville potrudiće se da vam do detalja dočara kako izgleda graditi neka od najvećih svetskih čuda arhitekture i upoznavati sa inovacijama u tom polju.

Od monumentalnih nebodera koji sežu ka nebu, preko kompleksnih tunela koji povezuju kontinente, do grandioznih luka koje dočekuju brodove veličine nebodera, Daniel nam pruža ekskluzivan uvid u tehničke poduhvate i proizvode ljudske mašte i veštine do najsitnijih detalja. Otkriva proces izgradnje, inženjerske izazove, tehnike kojima se služe najbolji stručnjaci svog zanata dok pretvaraju najluđe ljudske ideje u stvarnost.

Naravno da svi znamo za sedam svetskih čuda u koja spadaju piramide, Kolos sa Rodosa i Viseći vrtovi Vavilona, građevine koje su obeležile Stari vek. Ali, u moderno doba, svetska čuda koja oduzimaju dah svakodnevno niču širom planete. I tu na scenu stupaju Daniel Ashville i kanal National Geographic, koji su pripremili šestodelni dokumentarni serijal Izgradnja bez granica: Daniel Ashville koji se od danas (15. septembra) emituje svakog petka od 21 sat.

Kako izgleda izgradnja najvećeg aviona na svetu i šta ćete još videti: 

Daniel se u emisiji pridružuje ekipama koje grade najneverovatnije građevine, od tunela i mostova do nebodera i sredstava prevoza vodom i vazduhom. Razvijena i producirana od strane kompanije Hoff Productions, serija nas vodi u Las Vegas da istražimo stvaranje najveće sferne zgrade na svetu, MSG Sphere. U Kaliforniji, Daniel i njegov tim svojim iskustvom pomagaće izgradnju sportske arene Intuit Dome, budućeg doma LA Klipersa. U prvoj epizodi gledaoci putuju u Južnu Afriku, gde su svedoci izgradnje najvećeg afričkog visećeg čeličnog mosta Msikaba, dok je veliko finale prve sezone rezervisano za posetu kalifornijskom gradiću Santa Klara, gde će se Daniel pridružiti timu koji radi na izgradnji najvećeg aviona na svetu – Pathfinder 1.

Videćemo i kako nastaje najveći prekookeanski kruzer Icon of the Seas, a Daniel će nas okom kamere povesti i u šetnju ispod Alpa, tunelom Brener, najvećim tunelom na svetu koji će kada bude završen povezivati Austriju i Italiju.

Uz zarazan entuzijazam Danijel svojom harizmatičnom ličnošću privlači gledaoce poput magneta u njegov svet ambicija i upornosti.

– Uvek sam verovao da u svetu građevinarstva ne postoje ograničenja za ono što možemo da postignemo. Izgradnja bez granica dokaz je moći i ljudske genijalnosti, i nemilosrdne težnje za pomeranjem granica. Oduševljen sam što ćemo povesti gledaoce na ovo putovanje i pokazati da uz naporan rad, odlučnost i dozu smelosti, možemo nemoguće učiniti mogućim. Ova emisija ne bavi se samo inženjerskim čudima, već svedoči o neverovatnim ljudima koji stoje iza ovih revolucionarnih projekata. Serija govori o njihovoj posvećenosti, strasti i nepokolebljivoj volji koji me inspirišu svakog dana – poručuje Daniel Ashville, dodajući da je jedan od najvećih izazova za njega bio taj da pobedi strah od visine sa kojim se suočio tokom snimanja emisije u Africi, kada je za potrebe emisije morao da se popne na sam vrh konstrukcije mosta u izgradnji.

Iako detaljno objašnjava proces izgradnje velikih objekata i vodi u sam centar građevinskih radova, Izgradnja bez granica je emisija koja nije namenjena samo ovo stručnjacima ili ljubiteljima građevine. Ovo je emisija za sve nas, jer nas podseća na snagu ljudskog duha i kreativnosti. Gledanje Daniela koji učestvuje u radovima i deli svoje oduševljenje građevinskim čudima, i nas motviše i vodi da razmišljamo izvan granica, da sanjamo veće i hrabrije i da pronalazimo inspiraciju svuda oko nas.

Fotografije: Profimedia & Promo & Instagram 

Najnovije