Harper's Bazaar Srbija

Kako i gde gledati filmove koji su nominovani za Oskara 2023

Neka ostvarenja se i dalje prikazuju u bioskopima, dok druga možete da strimujete.

Nakon meseci predviđana potencijalnih kandidata, trka za Oskara 2023. konačno se zahuktava. Juče su objavljene nominacije, a ako ste od onih koji žele da odgledaju sva ostvarenja pre nego što počne svečana ceremonija dodele prestižnih filmskih nagrada – 12. marta u Dolbi teatru u Los Anđelesu, predlažemo vam gde i kako da ih odgledate.

Ako je verovati brojkama sa blagajni, većina svetske publike pogledala je samo Avatara: The Way of Water, Top Gun: Maverick i Black Panther: Wakanda Forever, što nije slučaj sa domaćom publikom, koja je hrlila u bisokope da pogleda Trougao tuge i Duhove ostrva, koji su prikazivani na Festivalu autorskog filma.

Everything Everywhere All At Once predvodi ovogodišnje nominacije za nagrade Američke filmske akademije, čak 11 nominacija dobila je ova luda avanturistička komedija, između ostalih i za najbolji film. Pored filma Everything Everywhere All At Once tu su filmovi All Quiet on the Western Front sa 9, Duhovi ostrva (The Banshees of Inisherin) sa 9, Elvis sa osam, Fabelmanovi sa sedam, Top Gun: Maverick sa šest, Tar sa šest, Black Panther: Wakanda Forever sa 5, Avatar: Put vode sa četiri nominacije. A evo kako da ih pogledate pre dodele. 

Everything Everywhere All At Once

Film sa najviše nominacija, između ostalog i za najbolji film, možete da strimujete na platformi koja se zove Showtime

All Quiet on the Western Front

Film sa 9 nominacija, između ostalog i za najbolji film gledajte na Netflixu.

Duhovi ostrva 

The Banshees of Inisherin, film koji je kod nas bio prikazan na Festivalu autorskog filma sada može da se pogleda na platformi HBO Max.

Elvis

Elvis ima osam nominacija, od kojih je jedna za najbolji film, a jedna za naj bolju mušku ulogu (Austin Butler). Gledajte ga na HBO Maxu.

Top Gun: Maverick

Drugi nastavak koji je nominovan za Oskara (prvi je Avatar: The Way of the Water), ima šest nominacija. Gledajte ga na platformi koja se zove Paramount +, a možda ga jop uvek ima u nekim bioskopima.

Black Panther: Wakanda Forever 

Film sa nekoliko nominacija, a gde je Angela Bassett nominovana za najbolju sporednu ulogu, možete pogledati na Disney + platformi.

Avatar: The Way of The Water

Film sa 4 nominacije, između ostalih i za najbolji film, pogledajte u bioskopima – još uvek se prikazuje kod nas i kida na blagajnama.

Triangle of Sadness

Film koji je prošle godine osvojio Zlatnu palmu u Kanu, kao najbolji film, još uvek možete pogledati u našim bioskopima, ali ne svim. Potražite ga u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu. 

Aftersun 

Momka kog ste gledali u seriji Normal People, Paula Mescala, koji sada nominovan za najboljeg glumcau filmu Aftersun, možete gledati na Amazon platformi.

Babylon 

Babylon je nominovan za najbolju muziku, a možete ga videti u bioskopima.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Još jedan od filmova koji je nominovan za najbolji, možete da pogledate na Netflixu.

The Batman 

Jedna od nominacija koju ima ovaj film sa Robertom Patisonom u glavnoj ulozi je za zvuk, a od nedavno ovaj film možete pogledati na HBO Maxu.

Blonde

Jedna jedina nominacija, ali zlata vredna – Ana de Armas nominovana je za glavnu žensku ulogu, a film možete videti na Netflixu.

The Fabelmans

Jedno od najlepših priznanja za koja je ovaj film nominovan jeste Oskar za najbolju glumicu, a to je Michelle Williams. Možete ga iznajmiti na iTunesu, Amazonu, GooglePlay, YouTubeu, dok ne stigne u naše bioskope.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

I prvi i drugi deo ovog ostvarenja, koji u trku za Oskara odlazi u kategoriji za najbolji adaptirani scenario, strimujte na Netflixu.

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Ovaj film koji ulazi u trku za najbolji animirani film, gledajte na Netflixu.

RRR

Film koji je osvojio Zlatni globus sada je u trci za Oskara, a možete ga videti na Netflixu.

The Sea Beast

Jedan od najlepših animiranih filmova koji se pojavio prošle godine, gledajte na Netflixu.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Youtube

Najnovije