Harper's Bazaar Srbija

Kultni supermodeli 90-ih dobijaju sopstveni dokumentarac

Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista, i Christy Turlington.

Prikladno nazvana The Supermodels, nova dokumentarna serija fokusiraće se na karijere Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linde Evangeliste i Christy Turlington.

U glavnim ulogama i dajući intervjue, modeli su, takođe, izvršni producenti na projektu. Roger Ross Williams i Larissa Bills će režirati film, a drugi izvršni producenti su i Ron Howard, Brian Grazer (A Beautiful Mind), Sara Bernstein (The Inventor) i Justin Wilkes (What Happened, Miss Simone?)

Premijera će se odigrati u isto vreme kada je i Mesec mode

The Supermodels biće dostupni za strimovanje na AppleTV+ ove jeseni, 20. septembra 2023. i obezbediće „pristup bez presedana“ o tome kako su četiri žene same „promenile dinamiku moći čitave industrije“.

Dokumentarac će biti retrospektivan pogled na vrhunac njihovih karijera

U novom tizer klipu za dokumentarnu seriju, Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford, i Linda Evangelista sede ispred kamere i postavlja im se jedno jedino pitanje: Kako definišete reč ‘supermodel’?

„Moje sestre Christy, Linda, Cindy i ja smo izuzetno uzbuđene što možemo da podelimo našu priču sa svetom i ne može biti boljih partnera od Briana Grazera, Rona Howarda, koji su nam omogućili ostvarenje sna, uz poštovanje kako nas samih, tako i naše price”, objavila je Naomi na svom Instagram profilu. „Nadamo se da će naše putovanje, prikazano u dokumentarnim serijama ohrabriti, motivisati i inspirisati mlade ljude širom sveta. Radujemo se ovoj velikoj avanturi koja je pred nama sa rediteljkom Barbarom Kopple.“

Cindy je dodala: „Uzbuđena sam što ću se ponovo ujediniti sa svojim prijateljima kako bih proslavila i ispitala način na koji su supermodeli prevazišli tradicionalnu percepciju i granice manekenstva u modnoj industriji kroz vreme.”

Linda je napisala: „Konačno imamo priliku da ispričamo našu priču u saradnji sa briljantnim timom u Imagine, i pod upravom Barbare Kopple, za nas je toliko uzbudljivo koliko se nadamo da će biti i za gledaoce. Volela bih da ljudi vide ovo kao proslavu ne samo naših individualnih priča, već i snage prijateljstva, snova i istrajnosti.”

„Radujem se što ću se osvrnuti na ono vreme bez presedana u modi sa ovim neverovatnim ženama sa kojima sam odrasla”, zaključila je Christy.

 

Foto: Profimedia, Youtube

PRiredila: T.M.

Najnovije