Harper's Bazaar Srbija

Malcolm & Marie nije priča o ljubavi – ovo je priča o moći

„This is not a love story. This is the story of love.”

Malcolm & Marie nije toliko priča o ljubavi koliko prototip toksične veze. Ovo je priča o moći i nemoći.

Kada je Zendaya započela produkciju „Malcolm & Marie“, Netflix-ove drame tokom karantina u kojoj glumi sa John David Washingtonom, nije ni slutila da će izazvati snažne kritike u sezoni nagrađivanja.

Široko interesovanje ne bi trebalo da bude toliko iznenađenje: prošle godine je 24-godišnjakinja postala najmlađa dobitnica nagrade Emmy za najbolju glumicu za sjajan nastup kao Rue u HBO-ovoj dramskoj seriji “Euphoria“.

Nakon što je produkcija 2. sezone „Euphoria“ obustavljena zbog pandemije, Zendaya i Sam Levinson, želeli su da vide da li mogu da naprave film tokom karantina prošle godine. Rezultat je bio „Malcolm & Marie“, snimljen u kući u severnoj Kaliforniji od strane 22-člane ekipe (od kojih je većina radila na „Euphoria“ seriji), za samo dve nedelje.

U filmu, koji je napisao i režirao Levinson, reditelj po imenu Malcolm (Washington) i njegova devojka Marie (Zendaya), ulaze u noćnu raspravu nakon filmske premijere. Njihovi povremeno nasilni, teški monolozi uključuju, između ostalog, i to što je zaboravio da joj zahvali za doprinos u njegovom projektu. Film je pokrenuo nekoliko diskusija na društvenim mrežama o starosnoj razlici između zvezda (Washington ima 36 godina), o priči sa crnim likovima koju je napisao beli reditelj i o toksičnoj romansi likova.

Još jedan detalj koji je privukao pažnju je haljina koju je Zendaya nosila u filmu. Haljinu je po meri napravio Jason Rembert uz pomoć stiliste Law Roacha, a odlikuje je metalik lureks, izrezi na stomaku, tanke naramenice i prorezi na nogama.

Roach, koji je već nekoliko godina zadužen za izgled Zendaye na crvenom tepihu, izabran je da osmisli savršeni holivudski izgled za lik Marie. Osvrćući se na svoj proces dizajniranja kostima za Netflixov film, rekao je: „Želeo sam da napravimo haljinu koja je bezvremenska. Kada ljudi gledaju ovaj film za 20 godina i dalje će biti relevantna i lepa. Zaista sam želeo da stvorimo ikonični modni komad.“

Stilista je svoje ideje preneo Rembertu, dizajneru koji stoji iza brenda Aliettea. I tako je stvorena svetlucava haljina koja ostavlja bez daha. Luksuzni brend Aliette sada prihvata narudžbine za haljinu po ceni od 1.200 američkih dolara.

foto:harpersbazaar.com

Najnovije